μεταδοση πνευμονιας στις γατες | αρσενικο | πεσιμο δοντιων

Οικολογική απειλή από τα γενετικά τροποποιημένα ψάριαΤα γενετικά τροποποιημένα ψάρια μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα ψάρια ανοιχτής θάλασσας αλλά και στο ευρύτερο θαλάσσιο περιβάλλον, όπως υποστηρίζει η οικολογική οργάνωση Greenpeace. Ειδικοί επιστήμονες στο χώρο του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχουν εκφράσει τους περιορισμούς τους σχετικά με την απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων ψαριών στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Perdue στην Ιντιάνα των ΗΠΑ υπολογίζουν ότι 60 γόνιμα γενετικά τροποποιημένα ψάρια, εάν εισαχθούν σε ένα πληθυσμό 60.000 ψαριών, είναι αρκετά για να εξαφανίσουν το φυσικό πληθυσμό των ψαριών μέσα σε 20-30 χρόνια.

Χαρακτηριστικά των ψαριών αυτών είναι το δύσμορφο κεφάλι και η αδηφαγία και αποτελούν πιθανή απειλή για το περιβάλλον αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Τα ψάρια αυτά αποτελούν άμεσο κίνδυνο μια και είναι πολύ πιθανόν να ξεφεύγουν από τους περιορισμένους χώρους των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας όπου εκτρέφονται.

Την τελευταία δεκαετία, περισσότερα από μισό εκατομμύριο ψάρια έχουν ξεφύγει από ιχθυοκαλλιέργειες στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η εταιρεία η οποία εκτρέφει γενετικά τροποποιημένο σολωμό έχει ήδη αναπτύξει ένα νέο είδος σολωμού, με την εισαγωγή ενός γονιδίου για αυξητική ορμόνη και ενός δεύτερου, το οποίο προστατεύει από το κρύο.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο σολωμός αυτός να αναπτύσσεται όχι μόνο τους θερινούς μήνες αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και μάλιστα με διπλάσιους και τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Greenpeace σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η πρόθεση του οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), να επιτρέψει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων ψαριών είναι σκανδαλώδης μια και το θαλάσσιο οικοσύστημα δε γνωρίζει όρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.