Το εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει τη υγεία

Πονοκέφαλος, ξηροφθαλμία, πονόλαιμος και κόπωση είναι συμπτώματα που παρουσιάζει το 40% των εργαζομένων σε γραφεία, σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία Αλλεργίας. Οι εργαζόμενοι αποδίδουν τα συμπτώματα αυτά στο εργασιακό άγχος αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλονται στο όζον που συγκεντρώνεται στους χώρους που υπάρχουν συσσωρευμένες ηλεκτρονικές συσκευές.

Στις πιθανές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμη και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καλή κατάσταση υγείας, ανήκουν ακόμη, το υγραέριο που επιδεινώνει το βρογχικό άσθμα και τα υλικά βαφής και συντήρησης των επίπλων του γραφείου.

Η Κα Maureen Jenkins, σύμβουλος της Βρετανικής Εταιρείας Αλλεργίας δήλωσε ότι πάνω από το 90% των εργαζομένων δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα στο γραφείο τους, το οποίο δημιουργεί και την κακή τους υγεία. Μάλιστα τόνισε ότι, και υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη στα έπιπλα, μπορούν να δράσουν ερεθιστικά για τους εργαζόμενους.

Μέτρα όπως είναι η βελτίωση του αερισμού, με ανοιχτά παράθυρα και η χρησιμοποίηση ειδικών υγραντήρων που ελλατώνουν τα τοξικά επίπεδα του όζοντος στα γραφεία, μπορούν να συντελέσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση