Για ένα περιβάλλον χωρίς τοξικά χημικά

Nέο σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης, από πλευράς επικινδυνότητας και διαχείρισης χημικών ουσιών, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Λευκή Βίβλο για τα χημικά, με στόχο να μπορέσουν οι αρχές των κρατών-μελών να εντοπίσουν τις 30.000 ουσίες που παράγονται στην Ευρώπη, σε ποσότητα μεγαλύτερη του ενός τόνου ετησίως, τους κατασκευαστές ή τους εισαγωγείς τους και να υπάρξει επισήμανση για 140 από αυτές τις ουσίες, οι οποίες κατά προτεραιότητα πρέπει να υπαχθούν αμέσως σε συνολική αξιολόγηση κινδύνων.

Αυτό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις της ημερίδας ”Για ένα Περιβάλλον χωρίς Τοξικά Χημικά”, που οργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Ypsilon, σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χημικών, με την υποστήριξη της ΕΕ και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 17 Απριλίου 5.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς.

Την βασική εισήγηση του θέματος θα κάνει η κα Αγγελική Τσάτσου (πρόεδρος στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών) και μεταξύ των εισηγητών περιλαμβάνονται οι Ι. Δρίτσας χημικός, Δρ. Μιχ. Χάλαρης, Χρ. Δρίτσα Γεωλόγος και Απ. Πετρούλιας Περιβαλλοντολόγος.

Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΑΤΕ, Ασφαλιστικών Εταιρειών, Καταναλωτικών Οργανώσεων κλπ.

Στα θέματα της ημερίδας περιλαμβάνονται:

– Επικίνδυνα χημικά προϊόντα
– Αντικατάσταση επικίνδυνων ουσιών από ασφαλέστερες
– Επιχειρηματικές ευκαιρίες που διανοίγονται
– Μεταφορές επικίνδυνων αγαθών
– Δικαιώματα-υποχρεώσεις της κοινωνίας των πολιτών
– Πρόληψη-αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων και καταστροφών στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση