αφθες θεραπεια | οστα λεκανης | πανοραμικη | περιαρθριτιδα | ειλεος εντερου και διατροφη

Το πολύ άγχος αιτία εμφάνισης αρτηριοσκλήρυνσηςΟι άνδρες μέσης ηλικίας, που έχουν έντονο εργασιακό άγχος, που κουβαλούν τα προβλήματα της δουλειάς τους σπίτι και δυσκολεύονται να κοιμηθούν επειδή τα σκέπτονται συνέχεια, παρουσιάζουν σημαντική πιθανότητα να εμφανίσουν αρτηριοσκλήρυνση, αυξημένη δηλαδή εναπόθεση λίπους στις αρτηρίες, μια κατάσταση προδιαθεσική για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Νότια Καλιφόρνια.

Μελετήθηκαν 573 εργαζόμενοι μιας μεγάλης εταιρείας στην Καλιφόρνια, ηλικίας 40-60 ετών. Οι εργαζόμενοι εξετάστηκαν, σε μια περίοδο 18 μηνών, δυο φορές, απαντώντας και σε σχετικά ερωτηματολόγια καθορισμού των επιπέδων άγχους.

Το αποτέλεσμα ήταν, ότι το 36% των ανδρών με έντονο εργασιακό άγχος είχαν σημεία αρτηριοσκλήρυνσης, σε όλα τα μεγάλα αγγεία του τραχήλου (που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο). Το αντίστοιχο ποσοστό στους εργαζόμενους με χαμηλό στρες ήταν μόλις 21%.

Αντίθετα, στις γυναίκες εργαζόμενες αυτή η συσχέτιση δεν παρουσιάστηκε. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι, σύμφωνα με τον δρ James H. Dwyer, υπεύθυνο της έρευνας, ότι οι γυναίκες προστατεύονται από τις ορμόνες τους.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του Epidemiology και αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς από μελέτες που συσχετίζουν συναισθήματα, όπως είναι το άγχος, η επιθετικότητα και η απελπισία με την εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.