υποταση | ηπατική εγκεφαλοπάθεια | πως τοποθετουμε τις βελονες βελονισμου | απονευρωση δόντι

Το νερό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειαςΤο νερό όχι μόνο ξεδιψάει, αλλά φαίνεται να μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemiology.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 5 ποτήρια νερό ημερησίως, είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα (41% για τις γυναίκες και 54% για τους άνδρες).

Ομως κάτι άνάλογο δε φαίνεται να ισχύει για άλλα ποτά όπως ο καφές, το τσάι, οι χυμοί, το γάλα και το αλκοόλ, καθώς όσοι κατανάλωναν πολλά υγρά ημερησίως (όχι νερό) είχαν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα και ιδίως οι γυναίκες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προήλθαν από τα ερωτηματολόγια τρόπου ζωής που εστάλησαν το 1976 σε περισσότερα από 20.000 άτομα (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας 38 ετών ή μεγαλύτερη.

Το νερό, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, συμβάλλει στον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα. Το νερό μπορεί να κάνει μόνο καλό, ενώ συγκριτικά με άλλους παράγοντες που έχουν βρεθεί να μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος, όπως είναι η ασπιρίνη και το αλκοόλ, δεν προκαλεί άλλα προβλήματα και αποτελεί τον πιο εύκολο και φθηνό τρόπο να βοηθήσει κανείς την υγεία της καρδιάς του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.