εντεροκολιτιδα νεογνων | μυες χεριου | απολινωση κιρσων οισοφαγου | ανατομια οπισθια ποδιου

Πειράματα για εμβόλιο κατά της αρτηριοσκλήρυνσηςΕμβόλιο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει την δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων, πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να αναπτύξουν σε μερικά χρόνια Αμερικανοί και Σουηδοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα των αρχικών προσπαθειών τους στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ατλάντα.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν το εμβόλιο σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και διαπίστωσαν ότι αυτά δημιούργησαν 70% λιγότερη αθηρωματική πλάκα στις αρτηρίες τους.

Το νέο εμβόλιο αποτελείται από συνθετικές ενώσεις οι οποίες προσομοιάζουν με τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στον τύπο της χοληστερόλης, που ευθύνεται για τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας (αρτηριοσκλήρυνση).

Οι συνθετικές αυτές ενώσεις προκαλούν ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της εναπόθεσης χοληστερόλης στα τοιχώματα των αγγείων.

"Οι κλινικές δοκιμές μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, ενώ αν αποδειχθεί ότι η δράση είναι ίδια και στους ανθρώπους, θα αποτελέσει κάτι πολύ σημαντικό", τόνισε ο Δρ. Prediman Shah, από την ερευνητική ομάδα.

Η αρτηριοσκλήρυνση, η ανάπτυξη δηλαδή αθηρωματικής πλάκας στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος προκαλώντας αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.