ερυθρα ασθενεια φωτογραφιες | οι πυρηνικες δοκιμες στην νεβαδα | υψος υπερατλαντικης πτησης

Αλλάζει η στρατηγική αντιμετώπισης του εμφράγματοςΣτη φαρμακευτική αγωγή, στη δίαιτα και στη διακοπή του καπνίσματος στηρίζεται πλέον η στρατηγική αντιμετώπισης των εμφραγμάτων, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προληφθεί η χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κ. Δ. Κρεμαστινός, στη διάρκεια διεθνούς συμποσίου που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Υπερλιπιδαιμίες και Αθηροσκλήρωση στον 21ο αιώνα», η διαπίστωση ότι το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται κυρίως στη σύσταση και κατά συνέπεια στη ρήξη της αθηρωματικής πλάκας και όχι τόσο στο μέγεθος της βλάβης και στο βαθμό απόφραξης της αρτηρίας, είχε ως αποτέλεσμα να αναθεωρηθεί ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Οπως εξήγησε ο κ. Κρεμαστινός η ρήξη της αθηρωματικής πλάκας είναι αυτή που προκαλεί θρόμβωση με αποτέλεσμα την απόφραξη της στεφανιαίας αρτηρίας και την πρόκληση του ισχαιμικού επεισοδίου, που όταν είναι οξύ αποτελεί κύρια αιτία θανάτου. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία κάθε χρόνο στην Ελλάδα σημειώνονται 25.000 εμφράγματα, εκ των οποίων τα 5.000 είναι θανατηφόρα, ενώ το 40% των Ελλήνων έχει υψηλή χοληστερόλη, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης αθηροσκλήρωσης και κατά συνέπεια στεφανιαίας νόσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της χοληστερόλης, είτε πριν την εκδήλωση του καρδιακού επεισοδίου είτε μετά, μπορεί να μειώσει κατά 30% την ολική θνησιμότητα από στεφανιαία νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.