αντισωματα cmv θετικο | αποβολη αποξεση | πρωινες ναυτιες | νοσος του crowl

Θεραπευτική υποθερμία για την αντιμετώπιση του εμφράγματοςΓια πρώτη φορά στα χρονικά, ασθενής με μαζικό έμφραγμα μυοκαρδίου, υποβλήθηκε σε πετυχημένη θεραπευτική υποθερμία, με στόχο τη μείωση των αναγκών της καρδιάς σε οξυγόνο και τον περιορισμό του θανάτου των καρδιακών κυττάρων. Η επαναστατική αυτή μέθοδος δοκιμάστηκε στο Νοσοκομείο St. Vincent της Μελβούρνης και συνδύασε τη ιατρική γνώση με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η μέθοδος

Πιο συγκεκριμένα, στον ασθενή, ηλικίας 51 ετών, εισήχθηκε ένας καθετήρας ανταλλαγής θερμότητας στην καρδιά. Σιγά σιγά η θερμοκρασία του αίματος έπεσε από τους 37 στους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η τυπική αγγειοπλαστική και η τοποθέτηση stent. Το "πάγωμα" του αίματος διήρκεσε 3 ώρες.

Το ερέθισμα

Αυτός ο καθετήρας ανταλλαγής θερμότητας δημιουργήθηκε με βάση τις πληροφορίες από τη βιομηχανία των υπολογιστών , που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές στους μικροεπεξεργαστές.

Το σκεπτικό

Το σκεπτικό της μεθόδου είναι ότι, η ψύξη του αίματος και η επακόλουθη επιβράδυνση της κυκλοφορίας, θα έχουν ως αποτέλεσμα τις μειωμένες απαιτήσεις της καρδιάς σε οξυγόνο. Το επακόλουθο είναι ο περιορισμός της έκτασης του εμφράγματος. Αυτό θα βελτιώσει την πρόγνωση και θα δώσει παράλληλα και τον απαιτούμενο χρόνο για τις θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η εκτιμήσεις

"Η διαδικασία προχώρησε κανονικά και ο ασθενής πηγαίνει καλά" δήλωσε ο δρ Robert Whitbourn, διευθυντής του τμήματος στεφανιαίας νόσου και καρδιακής έρευνας στο Νοσοκομείο St. Vincent της Μελβούρνης.

"Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πρώτης γραμμής θεραπεία. Ο στόχος είναι η διατήρηση ζωντανού, όσο περισσότερο καρδιακού ιστού μπορούμε, έτσι ώστε, ο ασθενής αργότερα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως είναι η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια".

Το μέλλον

Αυτή η νέα μέθοδος αντιμετώπισης του εμφραγματία, πρόκειται σύντομα να δοκιμαστεί και στις ΗΠΑ, στο Νοσοκομείο William Beaumont στο Michigan, από τον δρ William O'Neill, διευθυντή του τμήματος παρεμβατικής καρδιολογίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.