κοπρολιθος | αρρυθμιες | το τσαι στην βρογχίτιδα | οξεια χολαγγειιτιδα | αφαιρεση σπληνας | lihinas therapia

Λογισμικό πρόγραμμα για τη διάγνωση εμφράγματοςΕνα λογισμικό πρόγραμμα ελέγχου μπορεί με ακρίβεια να διαγνώσει ένα έμφραγμα ακόμα και αν μερικές πληροφορίες τις οποίες χρειάζεται το πρόγραμμα λείπουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Annals of Emergency Medicine.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε περισσότερους από 2000 ενήλικες, με στηθάγχη, που επισκέφθηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών και αναγνώρισε τα άτομα τα οποία παρουσίαζαν έμφραγμα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί με την εισαγωγή χαρακτηριστικών του ασθενή όπως η στηθάγχη και άλλα συμπτώματα, τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενή, τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων και τα αποτελέσματα του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Αν και οι γιατροί έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τις περισσότερες περιπτώσεις εμφράγματος, το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να μειώσει το μικρό ποσοστό των εμφραγμάτων που δε διαγιγνώσκονται.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι περίπου ένα ποσοστό 2-5% των ασθενών με έμφραγμα δεν διαγιγνώσκεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Οι επιστήμονες εφαρμόζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο ένα 5% των πληροφοριών που χρειάζονται για το πρόγραμμα υπολείπεται. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάνει και το 35%. Παρόλ' αυτά το πρόγραμμα έκανε ακριβή διάγνωση εμφράγματος σε ποσοστό 95%, αναγνωρίζοντας τα 121 από τα 128 περιστατικά εμφράγματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.