θερμοκρασια σωματος φυσιολογικες τιμες | συνδρομο ζολλινγερ

Eλπίδες για νέα φαρμάκα κατά του εμφράγματοςΜια νέα προσέγγιση στην θεραπεία του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου παρουσίασε ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κρεμαστινός, διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κατά την διάρκεια του 2ου Διεθνούς συνεδρίου του ΩΚΚ. Όπως ανακοίνωσε, οι προσπάθειες για την προστασία του μυοκαρδίου έχουν στραφεί στην διέγερση ενός ενδογενούς μηχανισμού προστασίας, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να περιορίσει την έκταση του εμφράγματος.

Ως γνωστόν, το έμφραγμα του μυοκαρδίου προκαλείται από την οξεία και πλήρη απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών. Η έλλειψη παράπλευρης κυκλοφορίας οδηγεί σε νέκρωση της περιοχής που τροφοδοτείται από την κλειστή αρτηρία. Τα μέχρι τώρα πειραματικά μοντέλα - η σχετική έρευνα διεξάγεται τα τελευταία δέκα χρόνια - έχουν δείξει την ύπαρξη ενός ενδογενούς παράγοντα προστασίας, ο οποίος ονομάζεται «παράγοντας ισχαιμικής προετοιμασίας». Η ύπαρξη αυτού του παράγοντα μπορεί να περιορίσει την έκταση του εμφράγματος κατά 33%.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Κρεμαστινός, οι πειραματικές προσπάθειες έχουν στραφεί στην ανεύρεση νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία θα διεγείρουν τον ενδογενή παράγοντα, με στόχο τον περιορισμό της έκτασης του εμφράγματος το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ως την φαρμακευτική ή την μηχανική επαναιμάτωση του μυοκαρδίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.