αρθρο για την γυναικα | γατες ασθενειες συμπτωματα | τι βρισκεται κατω απο την καρδια | ηπατιτιδες

Οι διαιτητικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος στις γυναίκεςΜία δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε διαιτητικές (φυτικές) ίνες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε γυναίκες, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American College of Cardiology.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 38.000 γυναίκες (επαγγελματίες υγείας), ηλικίας μεγαλύτερης των 45 ετών, βρέθηκε ότι όσες κατανάλωναν περισσότερες διαιτητικές ίνες (περίπου 26γρ ημερησίως), είχαν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν κάποια καρδιακή νόσο ή να υποστούν έμφραγμα, σε σχέση με τις γυναίκες στις οποίες η ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών δεν ξεπερνούσε τα 18 γρ.

Οι συμμετέχουσες, οι οποίες δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, εμφράγματος ή καρκίνου συμπλήρωσαν διατροφικά ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν αυτές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόσληψη διαιτητικών ινών, έτειναν να ασκούνται περισσότερο, να λαμβάνουν περισσότερα πολυβιταμινούχα σκευάσματα και βιταμίνη C, να ακολουθούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, να απέχουν από το κάπνισμα, αλλά και να έχουν ιστορικό υψηλής χοληστερόλης.

Ενώ η μείωση κινδύνου που παρατηρήθηκε ήταν μέτρια, τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι η ημερήσια πρόσληψη διαιτητικών ινών θα πρέπει να αυξηθεί σε 25-35γρ ημερησίως, σύμφωνα με το Δρ. Simin Liu από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.