εκτακτες συστολες | http://www.care.gr/post/1369/i-loimodis-rinotraxeiitida-tis-gatas

Πιθανή σύνδεση περιοδοντίτιδας με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματοςΑσθενείς που πάσχουν από περιοδοντίτιδα (η βαρύτερη μορφή της ουλίτιδας), υπάρχει πιθανότητα να αναπτύσσουν μια ανοσολογική αντίδραση, η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μπάφαλο στην Ν. Υόρκη.

Οι μελετητές ανίχνευσαν την παρουσία μιας πρωτεΐνης (της C-reactive) στους ασθενείς αυτούς, η οποία παράγεται από τον οργανισμό όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή. Η πρωτεΐνη αυτή έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου καθώς θεωρείται ότι συμβάλλει στον μηχανισμό αποκόλλησης των αθηρωματικών πλακών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης στους ασθενείς που ανιχνεύονται στελέχη μικροβίων τα οποία εμπλέκονται στον μηχανισμό της εμφάνισης της περιοδοντικής νόσου, τα επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο αίμα είναι ιδιαίτερα ψηλά.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ernesto De Nardin επισημαίνει ότι τα παραπάνω αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι όποιος δεν πλένει τα δόντια του κινδυνεύει να πάθει καρδιακή προσβολή, αλλά δείχνουν τους πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου που εμπλέκονται στην εκδήλωση των διαφόρων νοσημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.