Λεμφωμα εντέρου | ρηξη παχεος εντερου συμπτώματα | Ο μεσινβρινος του πνευμονα | συρίγγιο στα ούλα

Τελικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του λεμφώματοςΕνα γενετικά κατεργασμένο εμβόλιο μπορεί να προσφέρει νέες ελπίδες σε ασθενείς που πάσχουν από λέμφωμα χαμηλής διαφοροποίησης, μια κακοήθη πάθηση του αίματος για την οποία δεν υπάρχει, στην παρούσα στιγμή, θεραπεία. Η μελέτη έγινε με συνεργασία του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Christie στο Μάντσεστερ και του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Χώκινς. Σκοπός της έρευνας είναι να ενεργοποιηθεί η άμυνα του οργανισμού στην καταπολέμηση της νόσου.

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται 3000 νέες περιπτώσεις λεμφώματος χαμηλής διαφοροποίησης. Η εντατική χημειοθεραπεία μπορεί να συγκρατήσει τη νόσο για αρκετά χρόνια, αλλά στη συνέχεια αυτή υποτροπιάζει και με την πάροδο των χρόνων οι υποτροπές γίνονται όλο και πιο συχνές. Το πρόβλημα με τη χημειοθεραπεία είναι οι πολλές δυσάρεστες ανεπιθύμητες ενέργειες που οδηγούν αρκετούς ασθενείς σε παραίτηση. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ελπίδα είναι ότι αυτό το εμβόλιο θα προκαλέσει παράταση στη ζωή και στην καλύτερη περίπτωση ίαση. Επειδή οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα στην αντιμετώπιση του καρκίνου, δεν αναμένεται να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Περίπου 10 ασθενείς στο νοσοκομείο Christie και στο Σαουθάμπτον μετέχουν στην έρευνα και θα λάβουν 6 εμβόλια σε διάστημα 4 μηνών. Όλοι οι ασθενείς είναι σε ύφεση έπειτα από χημειοθεραπεία και ελπίζεται ότι το εμβόλιο θα διεγείρει την άμυνα του οργανισμού τους ώστε να καταστρέψει και τα υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με τον καθ. Χώκινς, η έρευνα βρίσκεται στη φάση της διαβάθμισης των δόσεων : κάθε ασθενής λαμβάνει διαφορετική δοσολογία και στο τέλος θα εκτιμηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ένας τρόπος που χρησιμοποιούν τα καρκινικά κύτταρα για να κρύβονται από τον οργανισμό είναι παράγοντας μια πρωτεϊνη που τα βοηθά να καμουφλάρονται. Ο στόχος της μελέτης είναι να αναγνωρισθεί αυτή η καρκινική πρωτεϊνη και να καταστραφεί. Η μεγαλύτερη δυσκολία του εγχειρήματος ήταν ότι αυτές οι πρωτεϊνες είναι μοναδικές για κάθε ασθενή, έτσι ώστε το κάθε εμβόλιο θα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κάθε ασθενούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.