στιγμα και εγκυμοσυνη | βλεννα στα κοπρανα | δακρυοκυστίτιδα θεραπεια | καταγμα κατηγορίες

Οι πυρηνικές δοκιμές στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ΑμερικανούςΤουλάχιστον 15.000 θάνατοι από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανόν να προκλήθηκαν από κατάλοιπα ραδιενέργειας πυρηνικών δοκιμών, σε όλον τον κόσμο, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με αποσπάσματα έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "USA Today".

Η έκθεση αυτή του αμερικανικού υπουργείου Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών, η οποία δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, αναφέρει πως 20.000 μη θανατηφόρα κρούσματα καρκίνου σε κατοίκους των ΗΠΑ, που γεννήθηκαν μετά το 1951 μπορεί να συνδέονται με κατάλοιπα δοκιμών πυρηνικών όπλων, που έγιναν στην επιφάνεια της γης, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η "USA Today" τονίζει πως η έκθεση δείχνει ότι πολύ περισσότερα κατάλοιπα απ' ό,τι ήταν γνωστό έφτασαν στις ΗΠΑ από πυρηνικές δοκιμές στην πρώην Σοβιετική Ενωση, αλλά και στα Νησιά του Ειρηνικού από αμερικανικές και βρετανικές δοκιμές.

Επίσης πυρηνικά κατάλοιπα από τις αμερικανικές δοκιμές στη Νεβάδα διασκορπίστηκαν σε μεγάλη έκταση της χώρας.

Οι υπολογισμοί της ραδιενέργειας που διασκορπίστηκε βασίστηκαν σε ένα πολύπλοκο σύστημα αναλύσεων μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών των καιρικών μεταβολών, των συνηθειών των πληθυσμών και άλλων στοιχείων.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως τα κατάλοιπα από τις δοκιμές σε όλον το κόσμο συγκεντρώθηκαν κατά μεγάλο ποσοστό πάνω από τις ΗΠΑ και ειδικά στην Αϊόβα, το Τενεσί, την Καλιφόρνια, το Ορεγκον, την Ουάσινγκτον και το Αϊνταχο.

Ενώ οι δοκιμές στη Νεβάδα είχαν σοβαρές επιπτώσεις στις πολιτείες Γιούτα, Αϊνταχο, Κολοράντο, Κάνσας, Νεμπράσκα, Αϊόβα και Μισούρι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.