αυτι ανατομια | τριξιμο στο στηθοσ που ωφειλεται | αντιμετωπιση ανεπαρκειας τραχηλου

Stop στις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα από το ευρωκοινοβούλιοΤο Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση της παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών, τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα. Πρόκειται για την έβδομη τροπολογία μιας οδηγίας του 1993 σχετικά με τα πειράματα σε ζώα στη βιομηχανία καλλυντικών. Ο τομέας αφορά λιγότερο από το 1% των ζώων εργαστηρίου, ακολουθώντας με μεγάλη απόσταση τα σχετικά πειράματα που πραγματοποιούνται στον τομέα της ιατρικής, της φαρμακολογίας ή ακόμα και της έρευνας για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, όπως επισημαίνουν βιομηχανικές πηγές.

Οι ευρωβουλευτές, αφού ενέκριναν κατ' αρχήν την εισήγηση της γερμανίδας σοσιαλίστριας κ. Ντάγκμαρ Ροτ Μπέρεντ, εξέφρασαν την ευχή να εφαρμοσθεί σταδιακά η απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη συνέχεια και η απαγόρευση της εμπορίας εισαγομένων προϊόντων για την παρασκευή των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί πειράματα σε ζώα.

Η θέση του Ευρωκοινοβουλίου, που για να ισχύσει πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο υπουργών, απειλεί με κυρώσεις τις ευρωπαϊκές εταιρείες και αναμένεται να προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των αμερικανικών, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο παρά μόνον προϊόντα, η αξιοπιστία των οποίων έχει δοκιμαστεί σε ζώα, όπως βεβαιώνει ένας εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας Καλλυντικών (CTFA).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.