ηπατιτιδα β και εγκυμοσυνη | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | ανωνυμη φλεβα | προστασια σκυλου απο σκνιπα

Δοκιμές εμβολίων κατά του καρκίνουΙκανά να σταματήσουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν την ανάπτυξη ενός προχωρημένου όγκου που δεν ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες, δείχνουν να είναι πειραματικά εμβόλια, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

"Είναι πιθανόν να μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στη θεραπεία με εμβόλια", δήλωσε ο δρ. Τ. Νεμιουνάιτις, επικεφαλής έρευνας πάνω σ' εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα σε συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας.

Ο δρ. Νεμιουνάιτις παρουσίασε στοιχεία από 30 ασθενείς -22 με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα και 8 στα πρώτα στάδια της ασθένειας- που πήραν μέρος σε μια δοκιμή του εμβολίου "GVAX" εναντίον ενός τύπου καρκίνου του πνεύμονος, στο πλαίσιο της οποίας, το 18% των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο είδαν τους όγκους τους να εξαφανίζονται ή να συρρικνώνονται κατά το ήμισυ και πλέον.

Σε μια δεύτερη δοκιμή, ερευνητές στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ χρησιμοποίησαν τροποποιημένα ανοσοποιητικά κύτταρα για να επιτεθούν στον καρκίνο του ορθού. Σε μια περιορισμένη πρώτη μελέτη 12 ασθενών με καρκίνο στο τελευταίο στάδιο, το εμβόλιο προσέφερε κλινικά οφέλη σε τέσσερις ασθενείς.

Αμφότεροι οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα εμβόλια κατά του καρκίνου μπορεί να είναι επίσης αποτελεσματικά όταν ο καρκίνος διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά στον ασθενή ή σε συνδυασμό με αντικαρκινικές θεραπείες όπως η χειρουργική επέμβαση και η χημειοθεραπεία.

"Μπορεί ακόμη και να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν οποιαδήποτε εμβόλια για να προλαμβάνουμε την ασθένεια μάλλον παρά να την θεραπεύουμε", δήλωσε ο δρ. Λόρενς Φονγκ, επικεφαλής της μελέτης του Στάνφορντ.

Ο δρ. Νεμιουνάιτις δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα για το GVAX είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα, επειδή οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, που δεν είχαν αποτελέσματα με τη χημειοθεραπεία, δεν έχουν πολλές πιθανότητες να ανταποκριθούν σε περαιτέρω χημειοθεραπεία ή άλλη θεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.