βελινισμος και Hiv | στιγμα | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | επικονδυλιτιδα | ανατομια σωματοσ

Ολα τα μπρόκολα δεν είναι ίδιαΤο μπρόκολο είναι γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για όλες τις ποικιλίες, όπως δείχνουν αποτελέσματα έρευνας του τμήματος γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Σε 71 διαφορετικές ποικιλίες και 5 υβρίδια τα οποία αναλύθηκαν για την περιεκτικότητά τους σε μικροσυστατικά, βρέθηκε ότι η περιεκτικότητα σε κάποια συκεκριμένη αντιοξειδωτική ουσία (γλυκοραφανίνη) που ασκεί χημειοπροστατευτική δράση διαφέρει σημαντικά από ποικιλία σε ποικιλία, μέχρι και 30 φορές.

Τη διαφορά αυτή βέβαια, δεν μπορεί να την αντιληφθεί ούτε ο απλός καταναλωτής ούτε ο παραγωγός, και γίνεται αντιληπτή μόνο με εργαστηριακή ανάλυση. Πρέπει λοιπόν ο κάθε καταναλωτής να επιλέγει ποικιλία από λαχανικά αλλά και από φρούτα, μια και η ποικιλία στη διατροφή περιορίζει τον κίνδυνο για έλλειψη κάποιου συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού. Ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει ότι το μπρόκολο και άλλα λαχανικά της ίδιας οικογένειας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του ορθού. Εάν λοιπόν οι ερευνητές καταφέρουν να αναγνωρίσουν τις καλύτερες ποικιλίες και παράλληλα δημιουργήσουν νέες ποικιλίες, θα ενισχύσουν την προστατευτική δράση του μπρόκολου ενάντια στον καρκίνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.