παθησεις των δοντιων | Σφαγιτιδα | σπληνας και ομοιοπαθητική | κορεσμος οξυγονου και διαβητης | χοληστερινη

Οι ψυχικές νόσοι δεν είναι στίγμαΧαρακτηρισμοί όπως τρελός, σχιζοφρενής, psycho που δίδονται αβασάνιστα σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν, διακηρύσσει το Βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιατρικής, το οποίο ξεκινά καμπάνια για την υπεράσπιση αυτών των ανθρώπων και την αποφυγή του στιγματισμού τους. Αφίσες με το σύνθημα 'Σταμάτα, σκέψου, κατανόησε' θα τοποθετούν σε 2000 σημεία του μετρό στο Λονδίνο, ενώ η διαφημιστική καμπάνια θα έχει τίτλο "Αλλάξτε τρόπο σκέψης: Αφορά την κάθε οικογένεια'.

Η παραπάνω καμπάνια αποτελεί τμήμα ενός πενταετούς προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, το RCP (Royal College of Psychiatrists) έχει δημιουργήσει επίσης ένα διαδικτυακό τόπο, ο οποίος μπορεί να παρέχει στους ενδιαφερόμενους κασέτες video και ενημερωτικά φυλλάδια, με τα οποία ο απλός πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις ψυχικές παθήσεις και τους μύθους που τις περιβάλλουν.

Διακεκριμένοι επιστήμονες στην Μ. Βρετανία επισημαίνουν πως στην τρίτη χιλιετία που διανύουμε, δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις και στιγματισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους. Εξάλλου η εμφάνιση κάποια μορφής ψυχικής νόσου αποτελεί κοινό φαινόμενο και απασχολεί σχεδόν την κάθε οικογένεια.

Η καμπάνια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, ενώ παράλληλα οι ειδικοί ελπίζουν πως θα βοηθήσει τους ασθενείς να αισθανθούν πιο άνετα στην κοινωνία που ζουν και να πιστέψουν πως μπορούν να στηριχτούν στους συνανθρώπους τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.