ασθενειες γλωσσας | ανεπιθυμητες ενεργειες φαρμακων | αιθουσαιο συμδρομο ορισμος | κεφαλαλγια τυπου τασεως

Επικίνδυνα γενετικά παιχνίδια στην ΑυστραλίαH είδηση ότι Αυστραλοί επιστήμονες δημιούργησαν, κατά λάθος, ένα επικίνδυνο ιό, που καταστρέφει εντελώς το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών έχει προκαλέσει σάλο στην Αυστραλία. Ο ιός, που είναι συγγενικός με αυτόν της ευλογιάς, δημιουργήθηκε όταν οι ερευνητές εισήγαγαν σε αυτόν ένα γονίδιο, προκειμένου να δημιουργήσουν αντισυλληπτικό εμβόλιο. Οι ερευνητές του Κοινοπολιτειακού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIRO) σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας εισήγαγαν στον ιό της ευλογιάς των ποντικών το γονίδιο της ιντερλευκίνης-4 (IL-4), προκειμένου να προκαλέσουν την παραγωγή αντισωμάτων εναντίον των ωοκυττάρων. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα σκεύασμα για την αντιμετώπιση των ποντικών στις πόλεις. Εκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο ιός, ο οποίος προκαλεί συνήθως ήπια μόνο συμπτώματα, κατέστρεψε τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση ειδικών λοιμώξεων και προκάλεσε το θάνατο όλων των πειραματόζωων.

Η τυχαία ανακάλυψη κρατήθηκε μυστική επί δύο χρόνια και δημοσιοποιήθηκε, καθώς οι Αυστραλοί ερευνητές ανησυχούν ότι ανάλογα αποτελέσματα βιολογικών ερευνών εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ανθρωπότητα αν βρεθούν σε λάθος χέρια. Οι ίδιοι επιστήμονες αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και να δημοσιοποιήσουν τις ανησυχίες τους μετά απο συζητήσεις με συναδέλφους τους και με αξιωματούχους του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών. Κάλεσαν, μάλιστα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να τροποποιήσει τη συνθήκη για τα Βιολογικά Όπλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.