τιμες φυσιολογικες τκε σε παιδια | ασπρο εξογκωμα στη γλωσσα | οι πρωτεινικές δίαιτες και απώλεια μαλλιών;

Παρέμβαση στην Ε.Ε. για τα παιχνίδια στα συσκευασμένα τροφίμαΕρευνα, για τους κινδύνους τραυματισμού που διατρέχουν τα παιδιά από τα παιχνίδια που βρίσκονται μέσα σε συσκευασμένα τρόφιμα, αποφάσισε να διεξάγει η ειδική επιτροπή ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωστή ως STOA. Την απόφαση πήρε η επιτροπή ύστερα από αίτημα της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μένης Μαλλιώρη και αφορά τα παιγνίδια που ανακαλύπτουν τα παιδιά σε σοκολατένια αυγά, γαριδάκια, κορν φλέϊκς κ.α.

Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους προσεχείς έξι μήνες και θα απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο η ύπαρξη των παιχνιδιών στις παιδικές τροφές είναι επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών της Ευρώπης.

Για το θέμα φαίνεται ότι υπάρχει έντονη διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας που πιστεύουν στην επικινδυνότητα των παιχνιδιών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο αρμόδιος για τις Επιχειρήσεις Επίτροπος Φιλανδός Ε. Λικάνεν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κ. Μαλλιώρη, εξήγησε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχουν έως σήμερα επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να υπαγορεύουν την απαγόρευση των παιχνιδιών. Ο κ. Λικάνεν υποστηρίζει την άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της προστασίας των καταναλωτών και της ελεύθερης κυκλοφορίας των αγαθών.

Επακόλουθο της τοποθέτησης αυτής ήταν και η "απαγόρευση" στη νομοθετική πρωτοβουλία της Ελληνίδας υφυπουργού κ. Αποστολάκη. Η κ. Αποστολάκη είχε προβεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε κατάρτιση σχεδίου νομοθεσίας για τα μη βιώσιμα αντικείμενα μέσα σε τρόφιμα το οποίο κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε απάντησή της η Επιτροπή, όχι μόνο δεν στήριξε την ελληνική πρωτοβουλία αλλά ζήτησε την αναστολή κάθε ενέργειας και απείλησε έμμεσα την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σχολιάζοντας τη στάση της Επιτροπής η κ.. Μαλλιώρη επισημαίνει ότι είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί προτεραιότητα την εφαρμογή των κανόνων εσωτερικού εμπορίου στην Ενωση, από την ασφάλεια των καταναλωτών και μάλιστα των καταναλωτών μικρής ηλικίας. Στο επιχείρημα του κ. Λικάνεν για έλλειψη επιστημονικών στοιχείων θα δώσει απάντηση η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα αποτελέσματά της θα αποτελέσουν ένα ουσιαστικό εργαλείο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.