Παιχνίδια και Πραγματικότητα: Μία έκθεση των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Ιστορίες παιδιών του πολέμου, της προσφυγιάς αλλά και παιδιών της διπλανής πόρτας, και παιδιών του δρόμου, διηγείται η φωτογραφική έκθεση που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” με τίτλο “Παιχνίδια και Πραγματικότητα”.

Το δελτίο τύπου των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Πέρυσι, “απογειωθήκαμε” στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” με ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της δράσης μας. Φέτος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας προσγειώνονται και πάλι στο φιλόξενο αυτό χώρο με μία διαφορετική έκθεση.

Αυτή τη φορά θα διηγηθούμε ιστορίες παιδιών μέσα από εικόνες και φωτογραφίες. Ιστορίες παιδιών του πολέμου, της προσφυγιάς αλλά και παιδιών της διπλανής πόρτας, Παιδιών του Δρόμου.

Δώσαμε στην έκθεση το συμβολικό τίτλο “Παιχνίδια και Πραγματικότητα”. Γιατί, ό,τι για τα δικά μας παιδιά αποτελεί παιχνίδι, για κάποια άλλα παιδιά σε λιγότερο “τυχερές” χώρες του πλανήτη, αποτελεί τραγική πραγματικότητα.

Όταν τα παιδιά μας παίζουν “κρυφτό”, κάποια άλλα παιδιά κρύβονται από τις πέτρες και τις σφαίρες. Όταν πάλι τα παιδιά μας παίζουν “πόλεμο” χρησιμοποιώντας πλαστικά όπλα και στρατιωτάκια, κάποια άλλα βιώνουν τον πραγματικό ήχο του πολέμου, τον εκκωφαντικό ήχο των αεροπλάνων, τις πραγματικές ριπές των όπλων…

Είναι με λίγα λόγια η πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των εθελοντών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, έτσι όπως τη βιώνουν στις αποστολές. Μέσα από φωτογραφίες θα βρεθούμε νοερά στο πλευρό των παιδιών στην Παλαιστίνη, στο Μαλάουι, το Κόσοβο, την Ουγκάντα, την Ελλάδα… Μια ευκαιρία για ν’αφήσουμε πίσω για λίγο τη δική μας ζωή και να “μπούμε στα παπούτσια” άλλων συνανθρώπων μας.

Γι’ αυτό, όσοι σκοπεύετε να προλάβετε την επόμενη πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας, θα έχετε τη δυνατότητα από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, να κάνετε νοερές στάσεις σε μερικά από τα πιο “καυτά” σημεία του πλανήτη. Εκεί, όπου τα παιδιά του κόσμου χαμογελούν το ίδιο.
Εκεί, όπου τα παιδιά του κόσμου… είναι το ίδιο.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που υπολογίζεται ότι θα περάσουν αυτούς τους δύο μήνες από το διάδρομο Aφίξεων-Aναχωρήσεων (Gates Β20-28) στο βόρειο τμήμα του Κεντρικού Αεροσταθμού. Να τους κάνουμε αλληλέγγυους στο έργο μας. Υποστηρικτές στο πλευρό μας και στο πλευρό κάθε παιδιού που σώζεται χάρη σε κάποιον εθελοντή…

Αν λοιπόν πετάτε κάποια μέρα του Ιουλίου ή του Αυγούστου, δίνουμε από τώρα ραντεβού, εκεί. Μη μας ξεχάσετε. Μην ξεχάσετε τα χιλιάδες παιδιά σε όλες τις γωνιές της γης που εξαρτώνται από όλους εμάς…

Η έμπρακτη ευαισθητοποίηση της διεύθυνσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να γνωρίσουν την έκθεση Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Την ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση