στιλβωση | ανω κοιλια | αποφυγή μόλυνσης μετά από εξαγωγή φρονιμήτη | ομοιοπαθητικη για νοσος paget

Οι ευτυχισμένοι άνδρες ζουν περισσότεροΗ ευτυχία αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανδρών. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από μία μελέτη, που έγινε σε περισσότερους από 22.000 ενήλικους, στη Φινλανδία. Οι ερευνητές της μελέτης αυτής ανακάλυψαν ότι οι άνδρες εκείνοι, που δήλωναν ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ζουν για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τις γυναίκες δεν προέκυψε αντίστοιχος συσχετισμός ανάμεσα στην ικανοποίησή τους για τη ζωή και στο ποσοστό θνησιμότητάς τους. Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Heli Koivumaa-Honkanen,του Πανεπιστημίου του Turku της Φινλανδίας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι ‘Φαίνεται πως οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα από τους άνδρες τις καταστάσεις του άγχους και της ανικανοποίησης. Για παράδειγμα οι άνδρες που νιώθουν ανικανοποίητοι καταφεύγουν στο αλκοόλ, το κάπνισμα και στην αποχή από την άσκηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που προτιμούν να συζητούν με τις φίλες τους ή να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές η ικανοποίηση για τη ζωή σημαίνει αίσθηση μιας γενικά καλής κατάστασης, για την οποία λαμβάνονται υπόψη τα ενδιαφέροντα που έχουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, καθώς και τα αισθήματα ευτυχίας και μοναξιάς, που τους διέπουν. Οι ανικανοποίητοι άνδρες έχουν περισσότερες από τις διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με εκείνους τους άνδρες που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, ενώ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια ασθένεια, σύμφωνα με τη μελέτη. Σημειωτέον δε ότι οι ανικανοποίητοι άνδρες που πίνουν πολύ βρίσκονται σε ακόμα πιο αυξημένο κίνδυνο. Βέβαια ο γάμος, η άσκηση, η υψηλή κοινωνική τάξη, η αποχή από το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες, φαίνεται να ελαττώνουν τον κίνδυνο, ωστόσο η σχέση ανάμεσα στο αίσθημα ικανοποίησης και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής παραμένει. Από τη μελέτη αυτή επίσης προέκυψε ότι οι άνδρες ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, σε σύγκριση με τις γυναίκες και ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν ή να πιούν. Η κ. Koivumma-Honkanen κατέληξε επισημαίνοντας τη σημασία που έχει, ιδιαίτερα για τους άνδρες, το αίσθημα της ικανοποίησης, διευκρινίζοντας ότι ένας άνθρωπος δεν πρέπει να αναζητά στη ζωή του μόνο τα χρήματα ή την καλή φυσική κατάσταση, αλλά πρέπει να φροντίσει και να σέβεται εξίσου και την ψυχική και πνευματική του υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.