τι είναι ο αιματοκριτης | στενωση αορτης | νοσοςκρον | καλα στερνα τι σημαινει | δερματομυοσίτιδα

120 γάτες, θύματα στη μάχη κατά του AIDSΘύελλα διαμαρτυριών στους φιλόζωους έχει προκαλέσει Αμερικανός ερευνητής, ο οποίος σκοπεύει να μολύνει 120 γάτες με τον γατίσιο ιό του AIDS και στη συνέχεια να τους χορηγήσει μεθαμφεταμίνη, προκειμένου να μελετήσει τα αποτελέσματα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο Michael Podell, έλαβε ήδη 335.000 δολλάρια από το National Institute on Drug Abuse, για το πρώτο έτος της έρευνάς του, μίας έρευνας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5 χρόνια και να κοστίσει γύρω στο 1.680.000 δολλάρια.

Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τον ιό του AIDS και για την επίδραση των ναρκωτικών ουσιών στους ανθρώπους, δήλωσε ο Podell, καθηγητής κτηνιατρικής. Ενας τρόπος να το επιτύχουμε αυτό είναι να μελετήσουμε ένα τύπο ζώου, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο. Ο Podell επίσης ενδιαφέρεται να μάθει και για την επίδραση των ναρκωτικών ουσιών στο νευρικό σύστημα. Η μεθαμφεταμίνη επιφέρει πολύ γρήγορα νευρολογικό εκφυλισμό, κάτι που όπως δηλώνει ο Podell, αποτελεί πλέον μείζον πρόβλημα, καθώς οι άνθρωποι που πάσχουν από τον ιό του AIDS, χάρη στη βελτιωμένη θεραπευτική αγωγή, κατορθώνουν και ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο ιός της ανοσοποιητικής ανεπάρκειας της γάτας και ο ανθρώπινος ιός ανοσοποιητικής ανεπάρκειας έχουν παρόμοια αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό και νευρολογικό σύστημα των φορέων τους. Επιπλέον οι γάτες, ανταποκρίνονται στην μεθαμφεταμίνη με τον ίδιο τρόπο που ανταποκρίνονται και οι άνθρωποι. Η χορήγηση μεταμφεταμίνης δημιουργεί διέγερση, η οποία προκαλεί το αίσθημα της ευεξίας και της υπερενεργητικότητας. Επιπλέον είναι γνωστή ότι δημιουργεί και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις, όπως παράνοια, παραισθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο Peter Wood, εκπρόσωπος του People for the Ethical Treatment of Animals, χαρακτήρισε τη σχετική έρευνα ανελέητη, πολυέξοδη και περίεργη. Υποστήριξε ότι ο ανθρώπινος ιός του AIDS και ο αντίστοιχος ιός της γάτας, δεν είναι τόσο όμοιοι, ώστε τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον άνθρωπο και ότι οι κοινωνικές πιέσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στη λήψη μεθαμφεταμίνης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποδοθούν στις γάτες. Δε χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμων πυραύλων για να καταλάβει ότι η χρήση μεθαμφεταμίνης θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα, με αποτέλεσμα την πιο δυναμική και άμεση εξέλιξη της νόσου ενώ οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα, προσπαθώντας να ενημερώσουμε τον κόσμο πως να προφυλαχθεί από τον ιό του AIDS ή από τα ναρκωτικά, συνεχίζει ο Wood.

Εκπρόσωπος, του οργανισμού AIDS Action, ενός οργανισμού για το AIDS, που έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι η ομάδα του υποστηρίζει όλες τις έρευνες που αποσκοπούν στην εξεύρεση θεραπείας ή εμβολίου κατά του ιού του AIDS, αλλά η διενέργεια μίας απλής έρευνας ελέγχου, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά, είναι ανώφελη, ανεξάρτητα με το εάν γίνεται στα ζώα ή στον άνθρωπο. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι σε μία περίοδο κατά την οποία δεν έχει ακόμα βρεθεί καμία θεραπεία και κανένα εμβόλιο, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να χρησιμοποιείται σε λάθος κατεύθυνση κάθε πολύτιμη οικονομική ενίσχυση ή πόρος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.