λοιμωξη αναπνευστικου | ούζο και πονοδπντος | πνευμονια | λυσσα σκυλων συμπτωματα | ακετοσουλφαμικό κάλιο

Τρία εκατομμύρια παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσηςΔύο έως τρία εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ ένα εκατομμύριο προστίθεται κάθε χρόνο στο κύκλωμα της παιδικής πορνείας, η οποία αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος είδος παράνομου εμπορίου μετά το εμπόριο των ναρκωτικών και των όπλων.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση της Unicef, και αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της γαλλικής επιτροπής της Unicef, κ. Ζακ Ιντζί, κατά την παρουσίαση του 2ου Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου στη Γιοκοχάμα και στο οποίο θα συμμετάσχουν κυβερνήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από πολλές χώρες.

Στόχος του συνεδρίου της Γιοκοχάμα που οργανώνεται από την Unicef, την ιαπωνική κυβέρνηση και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Σταματήστε την Πορνεία και τη Διακίνηση Παιδιών" (EKPAT) είναι να γίνει ένας απολογισμός της προόδου που σημειώθηκε με την εφαρμογή του σχεδίου δράσης που αποφασίσθηκε στο 1ο Συνέδριο της Στοκχόλμης, να εντοπισθούν τα κενά των μέτρων που έχουν προταθεί και εφαρμοσθεί για την προστασία των παιδιών και να αποφασισθούν νέα μέτρα προστασίας και κοινωνικής επανένταξης των θυμάτων.

Από το 1996, οπότε και πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο της Στοκχόλμης, 34 χώρες έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία των παιδιών, 26 βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής, 60 χώρες έχουν καταβάλει σοβαρές προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και άλλες 60 χώρες δεν έχουν τίποτε να επιδείξουν για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνείας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ECPAT, τα παιδιά που γίνονται αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης οδηγούνται σε ένα καθεστώς δουλείας από μία σειρά μεσαζόντων που επωφελούνται από την εκμετάλλευσή τους, ενώ καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν την αφορά η σεξουαλική εκμετάλλευση των ανηλίκων για εμπορικούς λόγους και κανένα παιδί, οποιασδήποτε κοινωνίας δεν είναι απολύτως προστατευμένο

Στην αλυσίδα των μεσαζόντων περιλαμβάνονται οι στρατολογούντες, οι διακινητές, οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, οι οδηγοί ταξί, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι, οι γείτονες και οι γονείς.

Η αλυσίδα που συνδέει ένα παιδί με τους εκμεταλλευτές του μπορεί να είναι μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων, ενώ "δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων διακινούνται στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας.

Στην Ταϊλάνδη η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών αποφέρει το 10%-14% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Το ένα τρίτο των ταϊλανδών εκδιδόμενων γυναικών είναι ανήλικες.

Στις Φιλιππίνες 100.000 άτομα εμπλέκονται στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, έναντι 20.000 πριν από δέκα πέντε χρόνια.

Στη Λιθουανία το 205-50% των εκδιδομένων γυναικών είναι ανήλικες. Στο Μεξικό 16.000 παιδιά είναι αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες 104.000 παιδιά γίνονται θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το περιοδικό India Today, 400.000-500.000 παιδιά εκπορνεύονται στην Ινδία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.