πολύποδας στο έντερο συμπτώματα | προκαρδιο αλγος | λευκα ινωδη κοπρανα | ασπιρινη 100mg | tke

Θύματα κακοποίησης τα 2/3 των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρεςΤα 2/3 των γυναικών που ζουν στο Περού, στη Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη καθώς και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες έχουν υποστεί τη βίαιη συμπεριφορά των συντρόφων τους σε κάποια φάση τη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WHO). Το φαινόμενο της σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης των γυναικών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των θυμάτων, αφού η πλειοψηφία αυτών παρουσιάζει ψυχοσωματικές διαταραχές, καταναλώνει αυξημένες ποσότητες αλκοόλ και έχει περισσότερες πιθανότητες μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της βίας έχουν προβληματίσει τις κυβερνητικές αρχές των παραπάνω χωρών, οι οποίες σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν διαφημιστική καμπάνια για την υπεράσπιση των κακοποιημένων γυναικών και για την παρότρυνση τους να καταγγέλλουν κάθε ανάλογη πράξη στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να τους προσφερθεί βοήθεια και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το 55% των γυναικών στο Περού, το 31% των γυναικών στη Βραζιλία και το 28% των γυναικών στην Ταϊλάνδη έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους συντρόφους τους και μάλιστα στη πλειοψηφία των περιπτώσεων η ερωτική πράξη πραγματοποιήθηκε χωρίς τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων.

Οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν αυξημένες πιθανότητες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς εξαιτίας του φόβου προς τους συντρόφου τους δεν επέμεναν καθόλου στη χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.