Θύματα κακοποίησης τα 2/3 των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες

Τα 2/3 των γυναικών που ζουν στο Περού, στη Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη καθώς και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες έχουν υποστεί τη βίαιη συμπεριφορά των συντρόφων τους σε κάποια φάση τη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WHO). Το φαινόμενο της σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης των γυναικών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των θυμάτων, αφού η πλειοψηφία αυτών παρουσιάζει ψυχοσωματικές διαταραχές, καταναλώνει αυξημένες ποσότητες αλκοόλ και έχει περισσότερες πιθανότητες μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της βίας έχουν προβληματίσει τις κυβερνητικές αρχές των παραπάνω χωρών, οι οποίες σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν διαφημιστική καμπάνια για την υπεράσπιση των κακοποιημένων γυναικών και για την παρότρυνση τους να καταγγέλλουν κάθε ανάλογη πράξη στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να τους προσφερθεί βοήθεια και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το 55% των γυναικών στο Περού, το 31% των γυναικών στη Βραζιλία και το 28% των γυναικών στην Ταϊλάνδη έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους συντρόφους τους και μάλιστα στη πλειοψηφία των περιπτώσεων η ερωτική πράξη πραγματοποιήθηκε χωρίς τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων.

Οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν αυξημένες πιθανότητες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς εξαιτίας του φόβου προς τους συντρόφου τους δεν επέμεναν καθόλου στη χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση