Άσκηση κατά …της ανικανότητας

Φαίνεται οτι αυτό που είναι καλό για την καρδιά βοηθά και το σέξ, όσον αφορά το ανδρικό φύλο. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες οι οποίοι διαπιστώνουν οτι συχνή, μέτριας έντασης άσκηση εμποδίζει την ανικανότητα. Επιπρόσθετα άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως το κάπνισμα, η υπερβολική χρήση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή.

Συγκεκριμένα ο Dr. Irwin Goldstein και οι συνεργάτες του απο την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, παρακολούθησαν περίπου 600 άνδρες σε μήκος χρόνου, που δεν είχαν σεξουαλικά προβλήματα κατά την έναρξη της μελέτης. Οι ερευνητές παρατήρησαν οτι μετά 9 χρόνια, οι άνδρες που ‘έκαιγαν’ ασκούμενοι τουλάχιστον 200 θερμίδες την ημέρα, είχαν σημαντικά λιγότερο κίνδυνο ανικανότητος, σε σύγκριση με αυτούς που δεν ασκούντο. Τό κάψιμο 200 θερμίδων ισοδυναμεί με γρήγορο βάδισμα περίπου 3000 μέτρων. Ακόμη η σεξουαλική ικανότητα των ανδρών επηρεάζεται αρνητικά απο το κάπνισμα, το αλκοόλ και την παχυσαρκία.

Ο Goldstein στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Urology ισχυρίζεται, ότι ακόμα και αν αρχίσει κανείς να ασκείται στην μέση ηλικία, μπορεί να ελαττώσει την πιθανότητα εμφάνισης της ανικανότητας. Αυτό δεν συμβαίνει με το κάπνισμα ή την κατάχρηση του αλκοόλ τα οποία φαίνεται οτι προκαλούν μόνιμες βλάβες στα αγγεία των γεννητικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση