Νέο φάρμακο κατά της ανδρικής ανικανότητας

Το νέο φάρμακο κατά της ανδρικής ανικανότητας “Ixense”, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας Ιαπωνικής φαρμακοβιομηχανίας “Takeda Chemical Industries Ltd.

Εκπρόσωπος της Τακέντα διευκρίνισε ότι η εταιρία προτίθεται να θέσει σε κυκλοφορία το φάρμακο στη Γερμανία και την Αυστρία στις αρχές Ιουνίου, ενώ στα άλλα 13 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το “Ιξένσε” θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του καλοκαιριού.

Η Ευρωπαϊκή αγορά θα είναι η πρώτη όπου θα διατεθεί το φάρμακο. Η Τακέντα ευελπιστεί το νέο φάρμακο να κυκλοφορήσει σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Αντίθετα με το Βιάγκρα που δρα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, το “Ιξένσε” δρα μέσω των κεντρικών νεύρων και έχει λιγότερες παρενέργειες, συγκριτικά πάντα με το φάρμακο της Αμερικανικής εταιρείας Pfizer, όταν λαμβάνεται μαζί με άλλα φάρμακα, όπως τα αντι-υπερτασικά.

Η Τακέντα ετοιμάζεται να υποβάλει εκ νέου αίτηση για έγκριση του φαρμάκου στην Αμερικανική Οργάνωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η πρώτη αίτηση της εταιρίας τον Ιούνιο του 1999, απορρίφθηκε πέρυσι, καθώς το FDA είχε αποφασίσει να περιμένει και άλλα δεδομένα από κλινικές δοκιμές.

Για την έγκριση του φαρμάκου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εταιρεία έδωσε επιπρόσθετα στοιχεία που αποδεικνύουν την ασφάλεια του φαρμάκου. Εκπρόσωπος της Τακέντα είπε ότι πρώτα θα γίνουν οι διαδικασίες υποβολής έγκρισης του φαρμάκου στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά στο υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση