στρεπτοκοκκος σε νεογνα | αχίλλειος τενοντίτιδα | χουρμαδες | έρπης | μεσοκολπικη επικοινωνία | καταγμα colles

LASER και η χρήση του στην αισθητική


Ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία των laser και πώς η τεχνολογία αυτή ήρθε στο προσκήνιο και άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή μας. Η εφαρμογή των laser αποτέλεσε μια πραγματική επανάσταση τόσο στους τομείς της ιατρικής όσο και της αισθητικής αλλά και της γενικότερης προόδου της τεχνολογίας. Η λέξη laser προέρχεται από τα αρχικά Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, που σημαίνει ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Πάνω στο φαινόμενο αυτό της εξαναγκασμένης εκπομπής ακτινοβολίας βασίζεται η λειτουργία του laser ως συσκευή, διότι έτσι παράγεται οπτική ακτινοβολία εξαιρετικής δύναμης, εμβέλειας και ακρίβειας. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες laser ανάλογα με το ενεργό υλικό τους. Καθένα από αυτά έχει ιδιαίτερη αξία και εφαρμογές σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Πού χρησιμεύει στην αισθητική

Στον τομέα της αισθητικής εφαρμόζονται τα λεγόμενα χαμηλής ισχύος laser. Η κατηγορία αυτή των laser προκαλεί κάποια φαινόμενα όταν δρα στον ανθρώπινο οργανισμό, φαινόμενα τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα γιατί βοηθούν στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων.

Τα κύρια φαινόμενα που προκαλούνται από τα laser χαμηλής ισχύος και χρησιμεύουν στην αισθητική είναι η αντιφλεγμονώδης δράση τους, η αναλγητική επίδραση και η αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας.

Τα φαινόμενα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οριστική αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτά της ακμής, της καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και η υποβοήθηση της κυκλοφορίας της λέμφου που είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων.

Η δράση του laser κατά των οιδημάτων (πρηξιμάτων) δίνει νέα διάσταση στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως αυτή των πρησμένων ματιών (σακούλες κάτω από τα μάτια) καθώς επίσης και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων.

Η δράση του laser στην αισθητική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα ενώ σε προβλήματα φλεγμονώδους ακμής ή σε σημάδια και δυσχρωμίες προερχόμενα από ακμή, επιτελούνται πραγματικά θαύματα!

Η εφαρμογή των laser στην αισθητική είναι ελπιδοφόρα και αναμένεται να αυξηθεί και να επεκταθεί για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πληθώρας αισθητικών προβλημάτων. Το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε την νέα τεχνολογία και να την εφαρμόσετε στη δική σας περίπτωση!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.