Αφαίρεση τατουάζ… ο πλαστικός χειρουργός δίνει τη λύση

Τουλάχιστον οι μισοί από εκείνους που κάνουν τατουάζ ενδέχεται να το μετανιώσουν κάποια στιγμή της ζωής τους

Είναι γεγονός πως τα τατουάζ αποτελούν σήμα κατατεθέν όσων θέλουν να ακολουθούν πιστά τις επιταγές της μόδας. Πολλές φορές όμως ακόμη και σήμερα όπου έχουν ξεπεραστεί τα ταμπού, σε πολλούς χώρους εργασίας όπως στον εκπαιδευτικό τομέα, απαγορεύεται να αναδεικνύονται. Επομένως, άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα στη δουλειά τους, αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν πλαστικό χειρουργό για να τους δώσει οριστική λύση στο πρόβλημά τους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ότι τουλάχιστον οι μισοί από εκείνους που κάνουν τατουάζ ενδέχεται να το μετανιώσουν κάποια στιγμή της ζωής τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο laser.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλετε να αφαιρέσετε το «Στίγμα» που υπάρχει στο δέρμα σας, κοινώς τατουάζ, ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει είναι ο πλαστικός χειρουργός ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Κάθε τατουάζ είναι διαφορετικό και ειδικά όταν υπάρχει συνδυασμός χρωμάτων η διαδικασία γίνεται πιο δύσκολη καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη laser, για την τελική αφαίρεσή του.

Όπως επισημαίνουν οι πλαστικοί χειρουργοί το laser, έχει τη δυνατότητα να σβήσει το ανεπιθύμητο τατουάζ και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα στα τατουάζ που έχουν γίνει με μηχανή και όχι σε αυτά που έχουν γίνει με βελόνα στο χέρι.

Πιο συγκεκριμένα, το laser μπορεί να «κατακερματίζει» τους κόκκους της χρωστικής σε πολύ μικρά τμήματα τα οποία έπειτα απομακρύνονται σταδιακά από τον οργανισμό, χωρίς να προκαλείται ερεθισμός ή βλάβη στο υπόλοιπο δέρμα, ενώ γίνεται λόγος για μια εξαιρετικά ανώδυνη διαδικασία.

Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις όπου το μελάνι έχει περάσει το πάχος του χορίου ενδεχομένως το αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο, ενώ σε άλλες περιπτώσει μπορεί να χρειαστούν πολλές επαναλήψεις για να αφαιρεθεί τελικά το τατουάζ.

Τέλος, η επικοινωνία ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν την επιτυχία του αποτελέσματος οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι η σχέση σας με τον πλαστικό χειρουργό που θα επιλέξετε θα είναι άριστη και ότι θα εφαρμοσθεί η κατάλληλη τεχνική η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Αν έχετε περισσότερες απορίες, ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης (kontogiannis.gr), μπορεί να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση