ανεπαρκεια αορτης | παρωνυχίδα θεραπεια | σταδια υπνου | σιαλαδενίτιδα | ανατομια σωματος | ελκος στομαχου

Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ: επιφυλάξεις για τα απογευματινά ιατρείαΜια από τις αλλαγές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ είναι και η λειτουργία απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία από γιατρούς με βαθμίδα επιμελητού Α και πάνω. Παράλληλα προβλέπεται η απαγόρευση ιδιωτικού ιατρείου σε Πανεπιστημιακούς γιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού από χρόνια (Γερμανία, Δανία κλπ), λειτουργεί με βασικό άξονα τη δυνατότητα να παρακολουθούνται ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί πιθανώς στο παρελθόν στο ίδιο Νοσοκομείο (άρα υπάρχει ο φάκελλος με το ιστορικό τους) και ακόμη παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθούνται ασθενείς που δεν μπορούν εύκολα να διαθέσουν το πρωϊνό τους λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αν εξαιρέσει κανείς τους συνταξιούχους, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών ανήκει στην κατηγορία αυτή.

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στο μέτρο αυτό. Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου τοποθετούνται με επιφύλαξη. Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Πατούλης θεωρεί οτι το μέτρο αυτό βάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ οι γιατροί των Νοσοκομείων θα πρέπει να εργάζονται με συνθήκες δημοσίου λειτουργού.

Ο καθηγητής Παθολογίας Σ. Ράπτης θεωρεί οτι το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοσθεί, με την προϋπόθεση να υπάρχει η ανάλογη υποδομή (νοσηλευτική και γραμματειακή υποστήριξη, εργαστηριακός έλεγχος). Δεν υπάρχουν δείγματα μέχρι στιγμής οτι η υποδομή αυτή είναι διαθέσιμη.

Προκύπτει βέβαια αβίαστα το ερώτημα: αν ένας γιατρός εξετάσει τον ασθενή του στο απογευματινό ιατρείο του στο Νοσοκομείο και ζητήσει κάποιες εξετάσεις, αυτές θα επιβαρύνουν το Νοσοκομείο, ή θα βρεθεί άλλος τρόπος διεκπεραίωσης; Αυτό και άλλα ερωτηματικά μένει να απαντηθούν πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.