13.000 ασθενείς έχουν επισκεφτεί τα απογευματινά ιατρεία

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, αυτά λειτουργούν ήδη σε 90 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, 3.250 γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 13.000 ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε το θεσμό των απογευματινών ιατρείων, λέγοντας ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων θα συμβάλλει ώστε να μειωθεί η λίστα αναμονής κυρίως όσον αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Μάλιστα τόνισε ότι από το 2002 που θα λειτουργήσουν σε αρκετά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι πολίτες θα έχουν εξυπηρέτηση 24 ώρες την ημέρα ανεξάρτητα από τις εφημερίες των νοσοκομείων, οι οποίες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προγράμματα κάθε νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στο νοσοκομείο Σωτηρία, άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας ότι δεν δέχεται να δυσφημείται το ΕΣΥ με την ανάδειξη μεμονωμένων και γνωστών προβλημάτων μέσω αιφνιδιαστικών επισκέψεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα μπει σε παιχνίδια επικοινωνιακού ανταγωνισμού.

Οσον αφορά το πρόγραμμα ανασυγκρότησης πολλών μεγάλων νοσοκομείων ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι αυτό προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και τόνισε ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2002, ενώ προέβλεψε ότι μέχρι τότε θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Ερωτηθείς ο υπουργός για τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ απάντησε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα και παρέπεμψε για τις απαντήσεις στον αρμόδιο υπουργό.

Οσον αφορά την πορεία της υλοποίησης του εθνικού σχεδίου δράσης για την κοινωνική ενσωμάτωση σε ότι αφορά τον τομέα της πρόνοιας ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει επεκταθεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς έχουν προκηρυχθεί το 70% των προγραμμάτων αυτών από το Γ’ΚΠΣ, ενώ ανάλογη είναι και η πρόοδος που σημειώνεται για τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες, την ανάπτυξη των βρεφονηπιακών σταθμών και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Τέλος περίπου 5 δισ. δρχ. έχουν ήδη δαπανηθεί για βελτίωση της κτιριακής υποδομής και εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων περιθάλπονται σε ιδρύματα κλειστής φροντίδας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση