πως αντιμετωπιζουμε φλεγμονες στην ρευματοειδη αρθριτιδα | μηνισκος | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια

Λιγότερες θερμίδες για να σώσεις το μυαλό σουΑν και η κατανάλωση μικρότερου αριθμού θερμίδων έχει συνδεθεί με μακροζωία στα ζώα και τους ανθρώπους, η αιτία αυτής της συσχέτισης δεν είναι γνωστή. Πρόσφατη έρευνα σε πειραματόζωα δείχνει οτι ο περιορισμός των θερμίδων, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα απο την φθορά της ηλικίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, τα αποτελέσματα της έρευνας τους το ποσόν των πρόσληψης θερμίδων προλέγει τον κίνδυνο να αναπτύξει κανείς εκφυλιστικά εγκεφαλικά νοσήματα.
Ο Cheol-Koo Lee και οι συνεργάτες του διεπίστωσαν οτι η γήρανση, αυξάνει την δραστηριότητα κάποιων γονιδίων υπεύθυνων για την φλεγμονή και την απάντηση στο stress. Επιπρόσθετα ελαττώνει την δραστηριότητα άλλων γονιδίων υπεύθυνων για την διόρθωση κυτταρικών βλαβών. Και οι δύο αυτοί παράγοντες είναι πολλοί σημαντικοί όσον αφορά την κυτταρική βλάβη.

Φαίνεται οτι η πρόσληψη λίγων θερμίδων έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία βασικών αλλαγών στον μεταβολισμό ενέργειας, οι οποίες συντελούν στην καταστολή των κακών γονιδίων.Οι ερευνητές υποστηρίζουν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nature Genetics οτι αυτά τα ευρήματα ερμηνεύουν σε μοριακό επίπεδο την αλληλεπίδραση θερμίδων και εκφυλισης των κυττάτων του εγκεφάλου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.