Λιγότερες θερμίδες για να σώσεις το μυαλό σου

Λιγότερες θερμίδες για να σώσεις το μυαλό σουΑν και η κατανάλωση μικρότερου αριθμού θερμίδων έχει συνδεθεί με μακροζωία στα ζώα και τους ανθρώπους, η αιτία αυτής της συσχέτισης δεν είναι γνωστή. Πρόσφατη έρευνα σε πειραματόζωα δείχνει οτι ο περιορισμός των θερμίδων, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα απο την φθορά της ηλικίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, τα αποτελέσματα της έρευνας τους το ποσόν των πρόσληψης θερμίδων προλέγει τον κίνδυνο να αναπτύξει κανείς εκφυλιστικά εγκεφαλικά νοσήματα.
Ο Cheol-Koo Lee και οι συνεργάτες του διεπίστωσαν οτι η γήρανση, αυξάνει την δραστηριότητα κάποιων γονιδίων υπεύθυνων για την φλεγμονή και την απάντηση στο stress. Επιπρόσθετα ελαττώνει την δραστηριότητα άλλων γονιδίων υπεύθυνων για την διόρθωση κυτταρικών βλαβών. Και οι δύο αυτοί παράγοντες είναι πολλοί σημαντικοί όσον αφορά την κυτταρική βλάβη.

Φαίνεται οτι η πρόσληψη λίγων θερμίδων έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία βασικών αλλαγών στον μεταβολισμό ενέργειας, οι οποίες συντελούν στην καταστολή των κακών γονιδίων.Οι ερευνητές υποστηρίζουν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nature Genetics οτι αυτά τα ευρήματα ερμηνεύουν σε μοριακό επίπεδο την αλληλεπίδραση θερμίδων και εκφυλισης των κυττάτων του εγκεφάλου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση