συχνουρια με αιμα τσουξιμο και φαγουρα | πονος στο γονατο εσω πλαγια | πρώτη αποβολή στην 5 εβδομάδα μετά

Κορίτσια με αρσενικό μυαλόΟ εγκέφαλος των κοριτσιών, που κυοφορούνται μαζί με το δίδυμο αδελφό τους, φαίνεται ότι αναπτύσσεται με τρόπο όμοιο με αυτόν που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός αγοριού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό New Scientist.

Οι άντρες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όταν πρόκειται να ακούσουν και να αναγνωρίσουν λέξεις, χρησιμοποιούν το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, (αυτό που είναι στην αντίθετη πλευρά του αυτιού που ακούει), ενώ οι γυναίκες, αντίθετα, χρησιμοποιούν και τα δύο.

Στην έρευνα, που πραγματοποίησαν οι Ολλανδοί επιστήμονες, συμμετείχαν 67 κορίτσια με δίδυμο αδελφό και 54 κορίτσια με δίδυμη αδελφή, η οποία όμως δεν ήταν μονοωγενής. Κατά τη διάρκεια των τεστ, τα παιδιά άκουγαν αριθμούς και από τα δύο αυτιά.

Επειτα τους ζητήθηκε να αναφέρουν τους αριθμούς που θυμόντουσαν. Οπως διαπιστώθηκε, τα κορίτσια που είχαν δίδυμη αδελφή, χρησιμοποίησαν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου τους, ενώ αυτά που είχαν δίδυμο αδελφό μόνο το ένα.

Η διαφορά αυτή στην εγκεφαλική λειτουργία πιθανότατα οφείλεται σύμφωνα με τους ερευνητές στο ότι τα κορίτσια με δίδυμο αδελφό εκτίθονται σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την διάρκεια της κύησης, λόγω της παρουσίας του αδελφού τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.