γουργουρητο στο ποδι | στιγμα | Ατελές RDD | αγκυλωση κροταφικης γναθου | τι ειναι τα εκκολπώματα

Τι ξέρετε για τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας;Ενας στους τρεις Ελληνες αγνοεί ότι οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 1/3 όλων των καρκίνων αφορά καρκίνους του δέρματος και τα κακοήθη μελανώματα αποτελούν την κακοηθέστερη μορφή καρκίνου.

Ο ήλιος ευθύνεται για το 90% των δερματικών καρκίνων. Παγκόσμια επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ετήσια αύξηση της τάξεως των 4.500 περιστατικών κακοήθους μελανώματος.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής και διεθνής σύμβουλος του Skin Cancer Foundation κυρία Δήμητρα Ντάσιου - Πλακίδα, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο αυξάνονται διαρκώς και στη χώρα μας, με έντονους ρυθμούς, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οργανωμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Rolco, με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων, διερεύνησε κατά πόσο οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι ακτίνες UVA και UVB του ήλιου διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 97% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί ελαφρά ρούχα (μπλουζάκια) για προστασία από τον ήλιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 30% των ερωτηθέντων, σχεδόν το 1/3, αγνοεί ότι οι βλαβερές ακτίνες διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.