πρηξιμο στο ρουθούνι | αυχενικο και εμβοες | ακροαση πνευμονων | αυστραλιανο αντιγονο | στιγμα στο αιμα

Θαλασσοθεραπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Θαλασσοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος της οποίας το αντικείμενο στρέφεται γύρω από τα οφέλη των μεταλλικών στοιχείων της θάλασσας και πώς αυτά χρησιμοποιούνται προκειμένου να θεραπευτούν καταστάσεις τόσο παθολογικές όσο και αισθητικές.

Ενδείξεις

Η σύγχρονη θαλασσοθεραπεία βοηθά στην αντιμετώπιση και θεραπεία των σύγχρονων "ασθενειών" του άγχους, της υπερκόπωσης, της κακής διατροφής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ήπιας κατάθλιψης. Η θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ρευματισμών, κυκλοφοριακά και αναπνευστικά προβλήματα, τραυματισμούς από σπορ, παχυσαρκία και άλλα πολλά.

Το σύνολο της κούρας που περιλαμβάνει η θαλασσοθεραπεία αλλά και εφαρμογές συγκεκριμένων προϊόντων των οποίων τα συστατικά βασίζονται στα μεταλλικά στοιχεία της θάλασσας έχουν εκπληκτική επίδραση και στο δέρμα με αποτέλεσμα ολοκληρωτική ανανέωση.

Αντενδείξεις

Τα κέντρα θαλασσοθεραπείας και κατά συνέπεια το επιστημονικό προσωπικό που αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη κούρα του ατόμου θα κρίνει ανάλογα με το ιστορικό του αν κάποιες από τις επιμέρους μεθόδους που χρησιμοποιούνται αντενδείκνυται για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Διενέργεια

Η θαλασσοθεραπεία διενεργείται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα θαλασσοθεραπείας τα οποία βρίσκονται κοντά σε καθαρή θάλασσα, χρησιμοποιούν καθαρό θαλασσινό νερό και βρίσκονται υπό την επίβλεψη γιατρών, διαιτολόγων, φυσιοθεραπευτών, αισθητικών και κινησιολόγων.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες επιπτώσεις από κούρα θαλασσοθεραπείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.