Εφαρμογή ρεύματος υψίσυχνου

Άλλες ονομασίες

Tesla

Ο ρόλος του στην αισθητική

Το υψίσυχνο ρεύμα έχει μεγάλη διεισδυτική δύναμη και παράγει θερμότητα μέσα στους ιστούς. Αυτό έχει αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, με συνέπεια την επαναφορά της ισοροπίας μεταξύ λιπαρής και υδατικής φάσης της επιδερμίδας. Η εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος βοηθά στην επίτευξη καλύτερης υφής του δέρματος και λόγω της θερμότητας που παράγεται αυξάνει την ανακούφιση από την ένταση, λειτουργώντας ως καταπραϋντικός παράγοντας. Η άμεση εφαρμογή του στο δέρμα έχει μικροβιοκτόνο και απολιπαντική δράση,επιτυγχάνει μείωση της έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων, ξηραίνει και θεραπεύει πυώδεις φλεγμονές. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται μετά από έναν βαθύ καθαρισμό όπου έχει γίνει διάνοιξη των πόρων καθώς και σε περιπτώσεις ακμής.

Αντενδείξεις

Τα υψίσυχνα ρεύματα αντενδείκνυνται σε υπερβολικά νευρικά άτομα, σε επιληψία, άσθμα, έντονες ερυαγγείες, μολύνσεις του δέρματος, οίδημα, υψηλή πίεση, προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Διενέργεια

Η εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος γίνεται μέσω ηλεκτρικής συσκευής που διαθέτει ηλεκτρόδια, κυρίως γυάλινα, σε διάφορα σχήματα ανάλογα με την περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν (λαιμός,παρειές,κ.λ.π.) Κατά την άμεση εφαρμογή, το επιλεγμένο γυάλινο ηλεκτρόδιο τοποθετείται πάνω στο δέρμα και μετακινείται από την/τον αισθητικό. Κατά τη έμμεση εφαρμογή το άτομο κρατά στο χέρι του το γυάλινο ή μεταλλικό ηλεκτρόδιο ενώ η/ο αισθητικός κάνει μασάζ στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος στο δέρμα υπάρχει η αίσθηση ελαφρών τσιμπημάτων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό χωρίς κανένα λόγο ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση