τραχειοβρογχίτιδα | τιμη απονευρωσης | σηψαιμια εντερου | υπερηχοι για φυσικοθεραπεια

Εφαρμογή ρεύματος υψίσυχνου


Άλλες ονομασίες

Tesla

Ο ρόλος του στην αισθητική

Το υψίσυχνο ρεύμα έχει μεγάλη διεισδυτική δύναμη και παράγει θερμότητα μέσα στους ιστούς. Αυτό έχει αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, με συνέπεια την επαναφορά της ισοροπίας μεταξύ λιπαρής και υδατικής φάσης της επιδερμίδας. Η εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος βοηθά στην επίτευξη καλύτερης υφής του δέρματος και λόγω της θερμότητας που παράγεται αυξάνει την ανακούφιση από την ένταση, λειτουργώντας ως καταπραϋντικός παράγοντας. Η άμεση εφαρμογή του στο δέρμα έχει μικροβιοκτόνο και απολιπαντική δράση,επιτυγχάνει μείωση της έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων, ξηραίνει και θεραπεύει πυώδεις φλεγμονές. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται μετά από έναν βαθύ καθαρισμό όπου έχει γίνει διάνοιξη των πόρων καθώς και σε περιπτώσεις ακμής.

Αντενδείξεις

Τα υψίσυχνα ρεύματα αντενδείκνυνται σε υπερβολικά νευρικά άτομα, σε επιληψία, άσθμα, έντονες ερυαγγείες, μολύνσεις του δέρματος, οίδημα, υψηλή πίεση, προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Διενέργεια

Η εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος γίνεται μέσω ηλεκτρικής συσκευής που διαθέτει ηλεκτρόδια, κυρίως γυάλινα, σε διάφορα σχήματα ανάλογα με την περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν (λαιμός,παρειές,κ.λ.π.) Κατά την άμεση εφαρμογή, το επιλεγμένο γυάλινο ηλεκτρόδιο τοποθετείται πάνω στο δέρμα και μετακινείται από την/τον αισθητικό. Κατά τη έμμεση εφαρμογή το άτομο κρατά στο χέρι του το γυάλινο ή μεταλλικό ηλεκτρόδιο ενώ η/ο αισθητικός κάνει μασάζ στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή του υψίσυχνου ρεύματος στο δέρμα υπάρχει η αίσθηση ελαφρών τσιμπημάτων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό χωρίς κανένα λόγο ανησυχίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.