Εφαρμογή μάλαξης ηρεμιστικής

Άλλες ονομασίες

Μασάζ

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Μάλαξη είναι μια σειρά ειδικών επιστημονικών χειρισμών, οι οποίοι γίνονται βάσει των γνώσεων της ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας. Οι χειρισμοί αυτοί διενεργούνται στην επιφάνεια του ανθρωπίνου σώματος με τα χέρια ή με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και έχουν θεραπευτικό ή αισθητικό σκοπό.

Ενδείξεις

Η μάλαξη διενεργείται για λόγους υγείας ή ομορφιάς. Μέσω ειδικών χειρισμών μάλαξης είναι δυνατό να επιτευχθεί δέρμα ελκυστικό, με βελούδινη υφή. Οι κινήσεις ή δονήσεις της μάλαξης επιφέρουν αύξηση της ζωτικής ενεργητικότητας, με αποτέλεσμα την αύξηση του σφυγμού, της αναπνοής και της θερμοκρασίας. Οι κινήσεις – δονήσεις της μάλαξης αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και έχουν επίδραση στην καρδιά, τους πνεύμονες,τ ον εγκέφαλο καθώς και στην ανταλλαγή των υγρών του σώματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βελτίωση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος, λόγω ταχύτερης οξυγόνωσης του αίματος και διευκόλυνσης της αποβολής των αχρήστων ουσιών.

Αντενδείξεις

Η μάλαξη αντενδείκνυται σε βεβαιωμένες καταστάσεις υγείας όπως καρδιά, υψηλή πίεση αίματος, οιδήματα, επίσης όταν υπάρχουν μολύνσεις του δέρματος, κάψιμο ή ερεθισμός από τρίχες.

Διενέργεια

Η μάλαξη διενεργείται εξωτερικά στο ανθρώπινο σώμα με τη χρήση των χειρών ή με ειδικά μηχανήματα, εφόσον η επιφάνεια που μαλάσσεται έχει επαλειφθεί με το κατάλληλο προϊόν. Μια ηρεμιστική μάλαξη που διενεργείται σε όλο το σώμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30-45 λεπτά, διότι εφαρμογή μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να κουράσει το μυϊκό και νευρικό σύστημα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την διενέργεια της ηρεμιστικής μάλαξης μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένα προβλήματα όπως: σφίξιμο του σώματος, νευρικότητα, δυσφορία και γαργάλημα. Οι καταστάσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ώστε να επιτευχθεί σωστή μάλαξη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση