το αθλητικο ταλεντο | βιοψια ηπατος | τι ειναι το ανεμογκαστρι | αυτι | χολοκυστιτιδα | οξεια χολοκυστιτιδα

Εφαρμογή υπερήχων


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Υπέρηχος είναι μια μορφή μηχανικής ενέργειας, η οποία παράγεται από την εφαρμογή ενός δυναμικού υψηλής συχνότητας διαμέσου ενός μεταγωγέα ο οποίος πάλλεται και δημιουργεί ένα κύμα πίεσης. Οι παλμικές κινήσεις των υπερήχων μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται τα ηχητικά κύματα. Δρουν ως εν τω βάθει θερμότητες και μάλιστα θερμαίνουν εκλεκτικά καθορισμένες περιοχές σε μεγάλο βάθος.

Ενδείξεις

Η εφαρμογή των υπερήχων ενδείκνυται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, σε χρόνια κυκλοφορικά προβλήματα, σε κακώσεις προερχόμενες από άθληση κ.λ.π. Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι οι υπέρηχοι έχουν θετική δράση και στο πρόσωπο ειδικά σε περιπτώσεις ουλών και ρυτίδων. Οι υπέρηχοι έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, βελτιώνουν τη μεταφορά και αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού, παράγουν θερμότητα στον ενδοκυττάριο και εξωκυττάριο χώρο, βελτιώνουν την αιματική και λεμφική μικροκυκλοφορία, επιδρούν στη σύνθεση πρωτεϊνης και επιταχύνουν την επούλωση πληγών.

Αντενδείξεις

Οι υπέρηχοι αντενδείκνυνται σε μολυσμένες περιοχές του δέρματος, σε περιοχές που παρουσιάζουν υπαισθησία, σε εγκυμοσύνη, κακοήθεις νεοπλασίες, έμμηνο ρύση, σε ισχαιμικές περιοχές καθώς και σε άτομα με αιμορραγική προδιάθεση.

Διενέργεια

Η εφαρμογή των υπερήχων διενεργείται μέσω ειδικής συσκευής και ο χρόνος εφαρμογής τους κυμαίνεται από 15 ως 20 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις όταν η μέθοδος εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις αντενδείξεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.