τσιμπουρια σκυλων αντιμετωπιση | ροφημα για δυσκοιλιοτητα | οστα κατω ακρου

Ο ρόλος των υπερήχων στην ΚαρδιολογίαΜεγάλος αριθμός καρδιοπαθών γλιτώνει σήμερα από την ταλαιπωρία και το ρίσκο αιματηρών διαγνωστικών μεθόδων, αλλά και επεμβάσεων, χάρις στην αλματώδη πρόοδο της Ηχοκαρδιολογίας, ενώ ο γιατρός μπορεί να έχει καλύτερη ένδειξη για το ποιοι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιογραφία και ποιοι ασθενείς με γνωστή στεφανιαία νόσο θα ωφεληθούν από τις επεμβάσεις επαναγγειώσεως (αγγειοπλαστική ή μπαϊ-πας).

Τα παραπάνω τόνισαν σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ηχοκαρδιολογίας που διοργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από 27-29 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι καθηγητές κ.κ. Δ. Κρεμαστινός και Δ. Κόκκινος.

Οπως επεσήμαναν οι καθηγητές πλέον οι υπέρηχοι δεν προσφέρουν μόνο εικόνα της μορφολογίας του μυοκαρδίου, αλλά απεικονίζουν με μεγάλη ακρίβεια και τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία.

Πολύτιμη είναι και η βοήθεια των υπερήχων τόσο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, καθώς βοηθούν τον χειρουργό στις κινήσεις του, αλλά και μετά την επέμβαση, προσφέροντας καλύτερη εκτίμηση της μετεγχειρητικής πορείας του ασθενούς.

Τέλος, το ενδοαγγειακό υπερηχογράφημα και η εξέλιξή του θα βοηθήσει πολύ τους ειδικούς στη μελέτη της παθογένειας της στεφανιαίας νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.