τι ειναι η εγκεφαλοπαθεια | βουβολικη κυλη | ισχιακη προβολη επιπτωσεις | παραπληγια | βυθοσκοπηση

Χρήση υπερήχων για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών όγκωνΤις δυνατότητες της χρήσης υπερήχων προκειμένου να καταστρέψουν όγκους που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα μέρη του εγκεφάλου διερευνούν επιστήμονες, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο επιστημονικό περιοδικό Physics in Medicine and Biology.

Οι υπέρηχοι μέχρι σήμερα αποτελούν μία ευρέως διαδεδομένη απεικονιστική τεχνική και ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο. Η χρήση τους ως θεραπευτικό μέσο αποτελεί μία καινοτόμο ιδέα που μπορεί να οδηγήσει σε καινούργιες θεραπευτικές τεχνικές.

Η χρήση των υπέρηχων για την καταστροφή όγκων στον εγκέφαλο παρουσιάζει προς το παρών σημαντικά προβλήματα, καθώς αφ' ενός η χρήση ακτινοβολίας χαμηλής έντασης δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο που είναι ο όγκος γιατί σκεδάζεται από τα οστά του κρανίου, αφ΄ ετέρου δε η χρήση υπέρηχων υψηλής έντασης μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες λόγω υπερθέρμανσης τόσο στα οστά του κρανίου, όσο και στον εγκέφαλο.

Η προσπάθεια των επιστημόνων εστιάζεται στην χρήση μεθόδων και τεχνικών που θα αποτρέπουν την υπερθέρμανση των ιστών, ενώ η καθοδήγηση της δέσμης στο ακριβές σημείο που βρίσκεται ο όγκος γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένου απεικονιστικού software,το οποίο έχει σχεδιαστεί από την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Harvard.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.