Προτυπη προβατοτροφικη μονοδα | τι προκαλεί η ταχυπαλμια στην καισαρικη | καθαρισμος αυτιων | νανισμος

Μηνιγγίτιδα μη επιδημική


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Λοίμωξη των μηνίγγων του ξενιστή με κάποιον μικροοργανισμό εκτός του μηνιγγιτιδοκόκκου (Neisseria meningitidis)

Παθογένεια

Οι συχνότερες αιτίες μη επιδημικής μηνιγγίτιδας είναι ο πνευμονιόκοκκος,ο αιμόφιλος και οι ιοί. Συνήθως η μηνιγγίτιδα σχετίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις με προυπάρχουσα ωτίτιδα, ιγμορίτιδα,τραύμα κεφαλής, αλλά και νεόπλασμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά η μηνιγγίτιδα δεν είναι μεταδοτική σε άλλους ανθρώπους.

Πρόληψη

Επιτυγχάνεται με την έγκαιρη και σωστή θεραπεία των λοιμώξεων της κεφαλής (ιγμορίτιδα κα) καθώς και τον καθαρισμό και αποστείρωση των τραυμάτων.

Κλινική εικόνα

Τα πρώτα συμπτώματα είναι πυρετός, πονοκέφαλος και ακολουθούν σύγχυση, ρίγη, αρθραλγίες. Μπορεί να προσβληθούν τα μεγάλα αγγεία και η νόσος να εξελιχθεί γρήγορα και να απειλήσει την ζωή.

Διάγνωση

Με άμεση ανίχνευση του μικροβίου στο εγκεφαλονωτίαιο υγρό και στο αίμα.Εάν ο ιός είναι η αιτία χρειάζονται ειδικές ορολογικές αντιδράσεις.

Αντιμετώπιση

Η πενικιλλίνη σε μεγάλες δόσεις ενδοφέβια αποτελεί το φάρμακο εκλογής. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν κεφαλοσπορίνες, ερυθρομυκίνη και νεώτερες πενικιλλίνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.