φάρμακο για αδυνατισμα | αντιπηκτικα και αιματοκριτης | ogkos sth splina | γαστροκνημιος μυς

Οδηγίες για το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδαΑποτελεσματικό και ασφαλές είναι το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα τύπου C, αλλά δεν υπάρχει λόγος μαζικού εμβολιασμού των παιδιών στη χώρα μας, τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο από τις άλλες μορφές της νόσου, έκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Oι γονείς επίσης, δεν θα πρέπει να επαναπαύονται ύστερα από τον εμβολιασμό των παιδιών με το νέο εμβόλιο, επειδή το συγκεκριμένο προϊόν καλύπτει μόνο μια μορφή μηνιγγίτιδας, η οποία στη χώρα μας δεν είναι τόσο συχνή όσο σε άλλες, όπως στη Βρετανία. Το θέμα θα επανεξετάσει η επιτροπή το φθινόπωρο, καθώς αυτή τη στιγμή δεν διανύουμε περίοδο έξαρσης της νόσου.

Τα συμπεράσματα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

- Η μέχρι τώρα διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

- Δεν υπάρχει ανάγκη μαζικού εμβολιασμού στην Ελλάδα. Η επίπτωση της νόσου στον ελληνικό χώρο είναι υποδεκαπλάσια της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, όπου εφαρμόζεται το εμβόλιο μερικώς.

- Σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν εφαρμόζεται μαζικός εμβολιασμός.

- Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας δείχνουν ότι η επίπτωση της νόσου (παρότι είναι γενικώς χαμηλή) είναι υψηλότερη στις ηλικίες 1 έως 5 ετών και λιγότερο στην εφηβική ηλικία.

- Η επιτροπή θα επανεξετάσει το θέμα το φθινόπωρο βάσει των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για το αν θα συμπεριληφθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στις ηλικίες 1-5 ετών, δεδομένου ότι τώρα διανύουμε κάμψη (λόγω εποχής) της επίπτωσης της νόσου.

- Πρέπει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο καλύπτει μόνο τη μηνιγγίτιδα από τον τύπο C και όχι από άλλους τύπους (κυρίως Β), της οποίας η συχνότητα είναι πολλαπλάσια.

Πρόεδρος της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν η επίτιμος γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας κ. Μ. Βιολάκη, ενώ πήραν μέρος η προϊσταμένη του Εθνικού Κέντρου Μηνιγγιτιδόκοκκου και καθηγήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ .Τζ. Κρεμαστινού, οι καθηγητές Παιδιατρικής Α.Ζαφειρίου - Μαλακά και Ν.Μπεράτης, η προϊσταμένη του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης κ. Ν. Μαυροειδή και ο διευθυντής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας κ.Θ.Σαπουνάς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.