συνταγη λαχανοσουπα | αξονικη στεφανιογραφια ποσο κοστιζει | ερυθρας Rubella gG μεθοδος CMIA ΘΕΤΙΚΟ

Οδηγίες του ΕΟΦ σχετικά με το νέο εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα CΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με αφορμή πρόσφατες αναφορές και ερωτήματα του κοινού σχετικά με το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το "MENINGITEC" είναι ένα νέο εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου ομάδας C. Εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία τον Οκτώβριο του 1999 και πρόσφατα σε αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην Ελλάδα εγκρίθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 με τις δεσμεύσεις της διερεύνησης της αναγκαιότητας για αναμνηστικό εμβολιασμό και της συστηματικής υποβολής στοιχείων αναφορικά με ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το εμβόλιο "MENINGITEC" αναφέρει ο ΕΟΦ, χορηγείται μόνο ενδομυϊκά, ενδείκνυται για την ενεργητική ανοσοποίηση παιδιών από την ηλικία των 2 μηνών, εφήβων και ενηλίκων για την πρόληψη της διεισδυτικής νόσου, που προκαλείται από τη Neisseria meningitidis του ορότυπου ομάδας C. Το εμβόλιο αυτό προσφέρει προστασία μόνο κατά του Neisseria meningitidis ομάδας C. Δεν προφυλάσσει κατά άλλων ομάδων Nissseria meningitidis ή άλλων παθογόνων αιτίων που προκαλούν μηνιγγίτιδα ή σηψαιμία.

Η χορήγηση του εμβολίου πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση με βάση τις αποδεκτές σε κοινοτικό επίπεδο οδηγίες που περιλαμβάνονται στην περίληψη χαρακτηριστικών προϊόντος και στο φύλλο οδηγιών για το χρήστη που έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αρκετές άλλες χώρες, είναι ήδη εγκεκριμένα τα μηνιγγιτιδοκοκκικά εμβόλια: "VACCIN MENINGOCOCCIQUE MERIΕUX" (ορότυποι A & C) και MENOMUNE" (ορότυποι A, C, W, Y). Γενικά ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα απαιτεί συνεχή κλινική επαγρύπνηση για την πιθανή εμφάνιση παρεμπίπτουσας μηνιγγίτιδας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.