κοιλιακη αρρυθμια | μυς πλατης | έσω σφυρό | μεσοθηλίωμα υπεζωκότα | καρκινος λεπτου εντερου

Μηνιγγίτιδα C: To νέο συζευγμένο εμβόλιο.Οι Eλληνες παιδίατροι προχωρούν σε εφαρμογή της χρήσης του νέου εμβολίου εναντίον της μηνιγγίτιδας C, ύστερα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που παρέχει μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο "The Lancet", ένα από τα εγκυρότερα ιατρικά περιοδικά. Κατά τη διάρκεια της μελέτης στην Αγγλία μελετήθηκαν και εμβολιάσθηκαν οι ηλικιακές ομάδες των νηπίων και των εφήβων.

Tο νέο συζευγμένο εμβόλιο Meningitec, κατά της Μηνιγγίτιδας Οροτύπου C, αποδεικνύεται ασφαλές και αποτελεσματικό. Συγκεκριμένα η παρακολούθηση έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην Αγγλία ήταν 97% για τους εφήβους και 92% για τα νήπια.

Η μείωση της μηνιγγίτιδας από ορότυπο C τόσο στους εφήβους όσο και στα νήπια επιβεβαιώνει τόσο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου όσο και την εκτεταμένη κάλυψη του πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την υπεροχή του εμβολίου αυτού έναντι των παλαιού τύπου πολυσακχαριδικών εμβολίων, τα οποία δεν παρέχουν μακροχρόνια προστασία και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά σε βρέφη κάτω των 2 ετών.

Παράλληλα, η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλή. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το συζευγμένο εμβόλιο που αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Ασφαλείας Φαρμάκων ήταν σπάνιες και σε ίδια περίπου ποσοστά με τα λοιπά γνωστά εμβόλια.

Η αύξηση της μηνιγγίτιδας τύπου C σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες δεν έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό, υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της σημαντικής εξέλιξης για τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι το Meningitec, το πρώτο συζευγμένο εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Τύπου C, διατίθεται από τη Wyeth και στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2001.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.