ηλεκτροβελονισμος | καρδιακη ανεπαρκεια ηπατομεγαλια σκυλου | ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ;

Ασκηση και διάθεση


Η συστηματική άσκηση αποτελεί ένα είδος «θετικού εθισμού» με πολύ ωφέλιμα αποτελέσματα για τους ασκούμενους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε υψηλό φυσικό επίπεδο. Είναι πιο ήρεμοι, υποφέρουν λιγότερο από άγχος και υπερένταση και είναι λιγότερο ευαίσθητοι στην καταπίεση που προκαλεί ο σύγχρονος ρυθμός ζωής. Αυτοσυγκεντρώνονται ευκολότερα, αποδίδουν περισσότερο στην εργασία τους και κοιμούνται καλύτερα. Από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση και δημιουργεί αίσθηση ευφορίας. Μετρήσεις που έχουν εκτιμήσει την τάση των μυών μετά από άσκηση δεκαπέντε λεπτών και μετά τη λήψη ηρεμιστικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση είχε πιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα από ότι ένα ηρεμιστικό. Οι θεωρίες για το πώς επιτυγχάνονται αυτά τα αποτελέσματα είναι αρκετές. Πολλοί πιστεύουν ότι κατά την άσκηση αυξάνονται τα επίπεδα νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλο. Οι ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο σε κάποια νεύρα του σώματος. Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα νορεπινεφρίνης στο αίμα τους είναι γενικά ευχαριστημένοι, ενώ όσοι έχουν χαμηλά ποσοστά παρουσιάζουν κατάθλιψη. ’λλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η βελτίωση της διάθεσης , οφείλεται στην αυξημένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, στην μείωση του επιπέδου των αλάτων στον εγκέφαλο και στην αύξηση του βάθους του ύπνου. Τέλος η διεκπεραίωση ενός δύσκολου έργου, όπως είναι ένα πρόγραμμα άσκησης, δίνει σε πολλούς την αίσθηση της «ολοκλήρωσης» και τονώνει το αυτοσυναίσθημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.