απονεύρωση | γριπη κ φλεβοκομβικη Ταχυκαρδια | μυς πλατης | προσαγωγοι μυς | βλεννωδης αποχρεμψη

Ασκηση και μείωση λίπους


Η άσκηση από μόνη της δεν βοηθάει στη μείωση του λίπους. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει σωστός συνδυασμός δίαιτας και άσκησης. Όταν γίνεται συστηματική και έντονη φυσική εξάσκηση, χωρίς όμως προσεγμένη διατροφή το αποτέλεσμα είναι αποτυχημένο, γιατί ενώ σφίγγουν οι μυς, το λίπος δεν απομακρύνεται και η εμφάνιση του σώματος είναι κάπως αντιαισθητική. Όταν πάλι η δίαιτα είναι υπερβολική και λανθασμένη, έχει σαν συνέπεια τη μείωση του σωματικού βάρους με απώλεια μεγάλης ποσότητας μυϊκού ιστού και νερού και πολύ μικρού ποσοστού λίπους Η διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση και αύξηση της μυϊκής μάζας και στη μείωση του λίπους.

Ενδεδειγμένη άσκηση για την καύση λίπους, είναι η αερόβιου τύπου και μέσης έντασης άσκηση. Όταν η ένταση της άσκησης δεν υπερβαίνει το 60%, η ποσότητα λιπαρών οξέων που χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας είναι υψηλή. Αντίθετα όταν η ένταση είναι υψηλή, επιστρατεύονται άλλοι μηχανισμοί για την παραγωγή έργου, που δεν χρησιμοποιούν σαν καύσιμη ύλη το λίπος. Το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το βάδισμα με μέση ένταση και διάρκεια πάνω από 15 λεπτά, χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα και το αερόμπικ χαμηλής έντασης (low impact) αποτελούν ιδανικούς τρόπους εξάσκησης. Καλό είναι το πρόγραμμα εξάσκησης να εμπλουτίζεται και με ασκήσεις με βάρη, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται, η διατήρηση και αύξηση του μυϊκού ιστού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.