Ανορεξία και Ayurveda

Ανακατεύουμε σε μισό ποτήρι φρέσκο χυμό από ρόδι, μία πρέζα αλάτι και λίγη μαύρη ζάχαρη. Το πίνουμε λίγο λίγο, κρατώντας το όση περισσότερη ώρα μπορούμε στο στόμα. Ο συνδυασμός αυτός καθαρίζει τη γεύση και διεγείρει τις αισθητήριες απολήξεις στη γλώσσα, ανοίγοντας έτσι την όρεξη.

Αναμιγνύουμε στο blender ίσες ποσότητες από σπόρους κορίανδρου, κάρδαμου, μαύρου πιπεριού και μαύρης ζάχαρης και χρησιμοποιούμε καθημερινά μισό κουτάλι του γλυκού σε ανάμιξη με ghee.

Βράζουμε δύο φλυτζάνια νερό με ένα κουτάλι του γλυκού σπόρους βασιλικού μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα νερού. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και γάλα και το πίνουμε κάθε πρωί.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από lemon, orange και tangerine oil.

Διαβάστε επίσης