μαραφελιας κτηνιατρος | αυστραλιανό αντιγόνο | ουρικο οξυ | αποξεση εμβρυου πως γινεται | ενδομυλικοι αξονες
03 ΦΕΒ 2001

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

Δενδρολίβανο


Το δενδρολίβανο είναι θάμνος με γκριζοπράσινο αρωματικό φύλλωμα και από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο παράγει γαλάζια πολύ αρωματικά άνθη. Το δενδρολίβανο προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις και μπορεί άνετα να καλλιεργηθεί σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι σας, χωρίς όμως συχνά ποτίσματα. Το χώμα πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση και να μην είναι ποτέ πολύ υγρό.

Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χαρακτηρίζεται από αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες και τα αποξηραμένα φύλλα του (που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική από τα αρχαία χρόνια σαν "συντηρητικά" διότι μπορούν να διατηρήσουν τα φαγητά περισσότερο), δίνουν έντονα πύρινα στοιχεία, αυξάνοντας το Pitta. Κάνουν έτσι τα φαγητά πιό εύπεπτα και ταυτόχρονα μπορούν να ανακουφίσουν τη δυσπεψία.

Μία άλλη χρήση του δενδρολίβανου εκτός από την προσθήκη του σε φαγητά, είναι και η "εξωτερική" του χρήση:

Σε νερό που μόλις έχει βράσει προσθέτουμε φυλλαράκια δενδρολίβανου (ένα λίτρο νερό με ένα κουτάλι της σούπας δενδρολίβανο) και μετά από μερικά λεπτά το σουρώνουμε και το υγρό που προκύπτει και λέγεται έγχυμα, το προσθέτουμε στο νερό του μπάνιου. Αποτελεί ένα άριστο τονωτικό της επιδερμίδας, αλλά και της κυκλοφορίας του αίματος και αποσυμφορεί τον βλεννογόνο της μύτης από διάφορες βλέννες και εκκρίσεις κατά τη διάρκεια των κρυολογημάτων. Ταυτόχρονα ανακουφίζει την αναπνοή και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.