ασπιρινη | υπαραιμεση | βουλωμένες σάλπιγγες συμπτωματα | σινδρομα | cmv igg | mmr εξανθημα | Πιοδης αμηγδαλιτιδα

Λάχανο


Από κανένα λαχανόκηπο (άλλωστε εξ’ ορισμού...) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει το λάχανο, μαζί με τα ξαδελφάκια του όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Όλα αυτά, μαζί με την αγγινάρα αποτελούν τα μόνα λαχανικά με φαγώσιμα άνθη.

Το λάχανο έχει γλυκιά και στυφή γεύση και βοηθάει τη γενικότερη υγεία του ανθρώπου ενισχύοντας σημαντικά τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του σώματος. Έχει δροσιστική δράση στον οργανισμό και καθαρίζει τις τοξίνες βοηθώντας αποτελεσματικά τη νεφρική λειτουργία. Σε μεγάλες ποσότητες όμως, μπορεί να αυξήσει το Vata και να φέρει αέρια στο πεπτικό σύστημα.

Η χρήση του βοηθάει την αναιμία, τον διαβήτη και καθαρίζει το έντερο από παράσιτα και τοξίνες. Η δροσιστική του δράση είναι σημαντική και μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα από τα πύρινα άτομα. Στον πυρετό μάλιστα, μπορούμε να δίνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού φρέσκο χυμό από λάχανο δύο και τρείς φορές την ημέρα. Ταιριάζει εξαιρετικά με το ρύζι και έτσι θα βρούμε πολλές συνταγές όπως το λαχανόρυζο και τα τυλιχτάρια (λαχανοντολμάδες) σε πολλούς λαούς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.