Λάχανο

ΛάχανοΑπό κανένα λαχανόκηπο (άλλωστε εξ’ ορισμού…) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει το λάχανο, μαζί με τα ξαδελφάκια του όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Όλα αυτά, μαζί με την αγγινάρα αποτελούν τα μόνα λαχανικά με φαγώσιμα άνθη.

Το λάχανο έχει γλυκιά και στυφή γεύση και βοηθάει τη γενικότερη υγεία του ανθρώπου ενισχύοντας σημαντικά τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του σώματος. Έχει δροσιστική δράση στον οργανισμό και καθαρίζει τις τοξίνες βοηθώντας αποτελεσματικά τη νεφρική λειτουργία. Σε μεγάλες ποσότητες όμως, μπορεί να αυξήσει το Vata και να φέρει αέρια στο πεπτικό σύστημα.

Η χρήση του βοηθάει την αναιμία, τον διαβήτη και καθαρίζει το έντερο από παράσιτα και τοξίνες. Η δροσιστική του δράση είναι σημαντική και μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα από τα πύρινα άτομα. Στον πυρετό μάλιστα, μπορούμε να δίνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού φρέσκο χυμό από λάχανο δύο και τρείς φορές την ημέρα. Ταιριάζει εξαιρετικά με το ρύζι και έτσι θα βρούμε πολλές συνταγές όπως το λαχανόρυζο και τα τυλιχτάρια (λαχανοντολμάδες) σε πολλούς λαούς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση