εκτακτες συστολες | ανατομία του αυτιού | ωτιτιδα | εξέταση με το δάχτυλο | τι γινεται αν καταπιεις βελονα

Φράουλα


Οι φράουλες έχουν γλυκιά, όξινη και στυφή γεύση και θερμαίνουν τον οργανισμό, αλλά γενικά μιλώντας είναι κατάλληλες και ωφέλιμες και για τους τρείς γνωστούς τύπους ιδιοσυγκρασιών. Δεν πρέπει να συνδυάζονται με γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί (ξεχάστε λοιπόν τις φράουλες με κρέμα γάλακτος...), ούτε και με άλλα φρούτα.

Γενικά οι φράουλες θα πρέπει να τρώγονται μακριά από τα γεύματα (σε απόσταση δύο περίπου ωρών από οτιδήποτε άλλο), έτσι ώστε ο οργανισμός να εκμεταλλεύεται όλες τις χρήσιμες ουσίες που περιέχουν.

Αυξάνουν τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθούν τα άτομα με αναιμία, καθαρίζουν το αίμα από τοξίνες και έχουν ελαφριά διουρητική δράση. Πολύ συχνά βέβαια (ειδικά στα πύρινα άτομα) μπορεί να φέρουν δερματικές ενοχλήσεις λόγω της αποτοξινωτικής τους δράσης και επίσης υπάρχουν σήμερα πολλοί οι οποίοι παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις μετά από την κατανάλωση φραουλών.

Όλοι έχουμε σίγουρα εντυπωσιαστεί από το μέγεθος μερικών καρπών φράουλας που βλέπουμε επάνω επάνω στα κεσεδάκια, και το οποία υποτίθεται αποτελούν τον "κράχτη" για να αγοράσουμε από τον συγκεκριμένο παραγωγό ή μανάβη. Όλοι συμφωνούμε λέγοντας ότι "αυτές οι φράουλες σίγουρα έχουν ορμόνες" και καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και πολύ σίγουροι και για τις φράουλες του επόμενου μανάβη οι οποίες φαίνονται πιό συμμαζεμένες και σε πιό λογικό μέγεθος. Οι σημερινοί παραγωγοί χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες "χημικών" βοηθημάτων για να έχουν μεγάλη και ανθεκτική παραγωγή, καθώς η φράουλα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο φρούτο και χαλάει πολύ εύκολα.

Για να είμαστε τελικά σίγουροι, ή θα πρέπει να καλλιεργήσουμε τα δικά μας φυτά στον κήπο ή και στο μπαλκόνι μας (ναι, γίνεται να έχουμε τις δικές μας φράουλες από μία φραουλιά που θα μεγαλώνει σε μία γλάστρα και θα αναρριχάται σε ένα απλό πλαίσιο στο μπαλκόνι μας), ή, ακόμα καλύτερα, να έχουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο από τη ...Μανωλάδα και να ξέρουμε τουλάχιστον τι χρησιμοποιεί στο θερμοκήπιό του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.